《Venom》毒魔:血戰大屠殺 劇透討論區

1001 回覆
65 Like 19 Dislike
想offtopic一下 問下Loki嘅野
睇完第二集,更加感受到Sony拍嘅Marvel片,係比唔上Marvel studios…
同「尚氣」比,差好遠….Venom2完全冇乜嗰種覺得好型,好熱血,會毛管動嘅感覺,好似樓上講嘅咁,勝在角色有人氣,變到好似為睇佢條片尾。

另外竟然聽到首舊歌!

好耐未試過睇戲睇到訓著
d post個個講到哇最後好大驚喜!! 又叫人千其唔好劇透咩咩,屌你講到咁係人都估到關蜘蛛俠事啦屌
個差佬係咪變做Toxin?
吓黑豹好撚好睇wo,仲要咁短時間講左咁好嘅故事仲帶出埋現實政治仲兼顧埋popcorn元素,佢係marvel其中一件最佳作品有咩問題不過連登仔見到係黑人就話唔好睇架啦,仲要講黑人政治同大角人冇分別,講香港政治就係有深度,講黑人歷史同政治就係so called大陸人講嘅“夾帶私貨”
講嘅野都算係中立分析,唔明點解咁多負皮尚氣啲鬼佬都話好有以前港片打鬥風格,又探討埋亞洲人文化,對亞洲人黎講一定好睇過mos
冇睇Loki 電視劇
佢係電影入面死左,電視劇又出返
其實佢有冇死到?
黑豹擺明過譽
你自己回想下3年前啲外國影評/媒體點樣吹奏呢套戲先
比咗一個咁大嘅期望人 結果拍出嚟又係marvel啲典型7/10戲 之後咪多人屌囉

你自打用英文打一次 black panther overrated都彈出勁多外國forum嘅討論出嚟 唔洗乜柒都話香港人盲反又盛咁
Both
黑豹係拎best picture又唔係拎咩最佳劇本
而且我都有上開reddit,但啲鬼佬就算反都係話啲人吹到佢best superhero movie係overrate,但都話佢係一套great movie
Both?
即係電影死左,電視劇復活?
咁將來係咪又會加入返電影個邊既劇情?
唔算復活死咗嗰個係真係死咗
電視劇嘅Loki係2012年嘅Loki,姐係你睇Endgame揸粒石走咗嗰個。
屌你老母 見到黑妹都想嘔
而家超級英雄已經係一個genre
Yes
你就算寫明「so called大陸人講嘅」,你都係用緊支那term
行刑嗰度有tvb演員
咁係人物設定問題,尚氣講到尾都係血肉之軀,俾刀劈會斷手斷腳,跌落街會死,打鬥容錯率低,所以有種緊張感係可能突然死亡,但同時無咗起能力既爽感
超人就鋼鐵之軀,基本上唔係直接攞個核彈炸佢都無乜傷害,所以先可以睇到佢同反派充滿力量同速度感既互相傷害
兩種感覺囉
同一個Loki嚟㗎戇鳩仔
第一集點解男主個毒魔無燒死?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞