《Venom》毒魔:血戰大屠殺 劇透討論區

1001 回覆
65 Like 19 Dislike
唔同時間線嚟㗎喎
真係成套野睇完都唔知睇左咩
再落去遲早步Marvel 漫畫果邊既後塵
…………..
同一條時間線嚟㗎喎無睇A4?
咁電影死咗嗰個係邊個呀
點你老母咩 可以講吓你有咩發現未啊
咁古一解釋嗰段係廢?
時間線已經改變左喇喎無睇A3?
睇咗 咁隻Loki走咗 仲邊到有Loki死啊?
…………..
睇咗a3點會唔知loki死啊
時間石係a3俾loki偷咗已分裂咗電視劇果個loki出黎,avenger無用還石restore依個位,美隊最後係a4係將時間石還去1980年代個軍營
Sor,係空間石,搞錯咗
你唔明我講咩 理解多次先
你唔明我講咩 理解多次先
條 咖哩王子 真係唔識架喎,重走去話人on9
如果佢冇還原到,就唔會有Loki去死,無Loki死又點會有兩個?
再講 A4返A1個陣就一定係同一個Loki啦
其實準確啲黎講應該叫「唔同時間點」嘅Loki?
kang死之前 或者起Loki第1集 就只係得1條時間線 無多重宇宙
2012年嘅Loki偷石只係分裂出黎嘅variant
唔知咁講啱唔啱
A3一開頭死咗咁點 點解唔可以係同一個Loki?
哇 你明班戇鳩仔唔明
我開始明點解啲Marvel大po
啲巴打潛哂

問嘅越來越多
答嘅越來越少
A1未mess up果時仲係同一個loki, 但俾佢偷咗space gem再用黎走佬果下已分裂咗做兩條timeline, 1係原本劇情loki俾thor帶番Asgard, 2係loki走咗去蒙古再俾tva帶走
但理論上後者已被tva erase咗,電視劇亦都係圍繞住依個俾tva帶走咗既loki做主角,而timeline1就繼續按劇情run,直到loki係a3死

所以的確係兩個唔同timeline既loki, 你混淆嘅位係以為佢偷走左本身條主時間線就唔存在,但其實係分裂左做兩條,一條係原本,一條係新
A4 Bruce 其實一早已經有解釋類似嘅嘢,war machine 問點解唔直接返佢過去殺咗bb thano?
Bruce已經話咁樣做冇用,只係會製造一條新嘅時間線係冇thano, 本身俾thano snap咗嘅現實都仲會喺度,而你殺完佢,你亦都係會返返本身條時間線,即係冇嘢會改變到
你睇多次a4變型俠醫問古一拎石嗰陣時講過啲咩就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞