Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
唔準
想問下有邊間信得過嘅有賣Casio mdv 107
用料差 打磨差 qc差
純粹砌到個形出黎郁得行得就係佢地既標準
唔穩定係基本 偷停係正常現象
除左平之外周身都係病
根本係垃圾,係d on 9 又買唔起swiss 又要玩先會買嚟d垃圾。 陀飛輪本來就係為J ….. 買舊支那垃圾有咩好J ? 我J 隻精工都唔J 你啦!
呢間咩黎架
你個code係邊度拎?
我又想試下
The minimum order value is € 10,00 for shipment to Hongkong.
即係你要連埋其他野買先用到吧...
仲諗住睇吓係咪我睇漏野,揀錯某啲option見佢話can order for free
“160 STOWA-Friends-Points”

要 referral 再用呢隻分換?好似要成 16 個 friend
揾6個玩錶嘅都難啦,仲要16個
佢有幾隻潛都好靚,可惜撤出咗香港
我又唔知佢撤出左
佢d潛係唔差,部份唔係用膠件,有幾款仲有cosc
我本身對佢隻DS CHRONOGRAPH AUTOMATIC有d興趣添
呢隻真係affordable?

上網睇係呢個價
戴緊既師兄,隻錶感覺如何?日差幾多秒?
呢隻超抵玩,唔知可唔可以食到 bb gs 個位

其實呢隻都好靚,折完都係 2000,係4點的有啲唔自然
和吧
中間隻baltic bronze
巴打有冇咩comment
整體感覺唔錯嘅,係個movement大聲咗少少,尤其是rotor轉嗰陣都幾明顯同我呢隻戴咗3星期後,比我揾到有一粒塵喺嗰dial 到(不過好細粒,要順曬光源,好仔細咁睇先睇到所以我先會戴咗咁耐先發現到)

如果你追求性價比嘅話,baltic應該唔係特别抵嘅選擇,反而zelos之前隻mako v3之前launch嗰陣抵到仆街
同意呀,佢個芯其實ok,錶款大路,始終真係made in japan,有d保證,個價錢又唔貴,買黎平時戴/返工都唔錯
嘈好似係miyota 平價芯通病?有隻laco 又係嘈

btw 你隻錶,搖佢果陣有冇停秒?我隻laco 會停
zelos 預購價真係好抵玩,不過好似仲未搞好條鋼帶?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞