Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
雞仙都係鍾意 airman 多啲
慘,可能 pass 唔到 qc 嗰啲就直運
有得買梗係買 airman 先
係度想問問,有咩軍事/軍事風潛水錶推介? 最好石英錶,又唔好太貴,$5000以內,儘量係黑色,同埋個lug-to-lug 唔好多過50mm,軍事錶我覺得大小要適中,唔可以妨礙活動。

我最想要係Sinn UX 或CWC 潛水錶,但遠超我現時嘅經濟水平。Marathon 我又嫌佢太厚。
如果鍾意,應該直上U1 or UX …..
我出招先
石英:
Caiso Duro

機械:
Orient Kamasu
vaer 有堆石英

另外之前睇中呢隻,有一款係填油 (但換電要寄返去 )

Horloscaphe 好正,有油係裏面,又係黑色,好有軍錶feel。
真係要投訴就驚太細隻,同埋無crown guard.。
多謝巴打推介。
唔會 呢d先啱你要求 上左手起碼都47,48
反而你話sinn個d就實超過50同好大隻
如果係Citizen Aqualand 會唔會好大隻? 我見丹麥海軍青蛙隊都用。我指Aqualand 係指針+數碼顯示版,唔係現時賣好貴、好大隻、好多指針唔知點睇嘅垃圾。

lug to lug 好似46-47mm,但個厚度有成14mm。有個數碼顯示器,其實方便好多,游水時計時都好重要。仲可以潛水時知道潛左幾深。

其實我好鍾意Citizen呢個牌子,價錢好親民,又多科技,非常實用,明明有一堆好設計,但唔知點解近代要設計啲錶又大又浮誇。

圖中為丹麥王子係海軍青蛙隊服役照片
呢期星晨啲自動幾好呀

TGIF
Citizen就算潛水錶都有好幾款細細隻
Friday 戴 F 字頭

個錶面
5日鍊
cw 好似唔再玩自家芯?
出咗價錢

Citizen NY0040 好好J , amazon 有售

琴日係鐘古換左條bund strap
sorry我冇跟得好貼,唔太清楚。
平line都係用sw
15000蚊以上先見到自家芯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞