Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
設計用色都好大膽唔悶
睇中邊隻?
睇緊odyssey 同 expedition
odyssey個外型好正,我本身唔太留意粗獷野都俾佢毒到

仲有佢地錶底雕刻都好好j
我覺得尤其係odyssey bronze 果陣佬味型到,expedition就係sporty啲平啲粗魯啲帶都ok
你咁講就買得啦,仲等咩
呢隻真係太大隻
Murph本身係男主角戴,後來先送左俾阿囡
42mm比鬼佬戴唔算大了
最正係支針有摩氏密碼
如果係最初買果批係有特別盒
如果你係科學電影迷絕對不能錯過
有冇人買過steinhart呢d homage watch?
個人認為至莖錶仲衰過流4, 又要抄但又要keep 自己logo致敬致敬,抄之前問左人地廠未先

早!
我又無咁強烈既感覺
畢竟各大錶廠本身成日都係人地既出品度拎「靈感」
又或者有d設計本身係大眾領域級,如Marine小秒針、Flieger等
雖然有d廠係幾衰,整到一模一樣,自己logo就細到xx咁
點都好,各花入各眼,唔係流4就係我最低要求

至於steinhart好唔好呢,我會話佢有出眾既性價比
佢明顯係撈度拎idea,但細緻位又係有小小唔同
加上佢呢個價錢造到一定既質素,所以都有唔少人入手玩下
完全同意,所以先對microbrand 無感覺
買錶一定要買主流牌子/大行有嘅牌子

早晨
又唔係,致敬係抄! 流四係造假! 我覺得流四仆街d, 流四係垃圾,係浪費地球資源!
其實咪一樣
戴上手人哋都會當你戴流四

要平不如戴精工/東方,好過戴流四款
抄盲十都算

佢隻Batman抄到咁

早晨
Ocean 系列碌一碌以為自己睇緊淘寶
42mm?
40mm
呢隻靚, 我都有諗過
不過唔想買多1隻咸仔
而家有3個選擇,麻煩咁多位巴打俾下意見
stowa marine original

nomos ludwig enamel

union glashutte 1893 small second
死晒圖喎
我個人會揀stowa個隻,一黎手上鏈,二黎通用機芯,方便保養
sor,再來
stowa

nomos

union glashutte
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞