Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
都係cheapestnatostraps
WOTD
幫緊你 ... (上面係 sarb017)

咁偏門都有

佢隻 Polestar 睇相好靚,係條 lug 長咗啲
後悔以前冇買sarb 017宜家想揾都揾唔到

新款連date wheel顏色都唔match買唔落手
我係揀款揀樣,冇理偏唔偏,不過呢隻係唔常見。
轉買 sbdc115 ? 個内圈其實都雞肋
想搭單問下 大家多數換電係邊度買電? 我有隻citizen solar 用MT621 搵極都搵唔到邊度有,得eBay d US$20 一粒好貴。
淘......
價錢差唔多 揀邊隻好

浪鬼
ham仔
浪鬼啦,呢個價錢有齊水鬼既主要功能算好好。咸仔樣好,但記得有師兄話厚。
入手記得post上來分享
去深水埗睇下,有d舖有得換
affordable 黎講,我比較會諗如果唔買呢隻有冇第隻揀

呢個case, 我揀ham 仔,熊貓vintage 好似冇其他affordable 既選擇,反而diver 有其他野揀下
我會俾多少少入二手 bb
宜家已經少睇seikoseiko價位都好多選擇
處女情意結 唔鍾意二手野 熊貓黎講我覺得ham仔靚過刁
我會揀呢隻
除非大陸芯,affordable 嘅機械 chrono 選擇真係唔多...
cw, nivada 同 yema 都有潛水圈,hanhart 最毒但唔係 panda,farer 隻 mono pusher 幾得意
或者畀多少少上 sinn ...
咁多隻熊貓我得ham仔係睇得上眼 其次係精工下個月出個隻
果度都唔止少少喎
我自己就iwc 3706, 都係affordable 機械chrono

不過始終潛水chrono 同pilot chrono 同speedy chrono 係三種野來

ham 仔以外,就可能要搵舊裝heuer / daytona...兩樣都唔係within affordable 啦
識野師兄,hanhart真係好正
2萬樓下既chrono,我覺得仲可以諗
stowa
mido
tissort
其他既請眾師兄補充下
二手 bb 2萬樓下有,不過唔係 chrono
咸仔呢隻係好靚,不過建議一定要上手試

boldr venture earth全鈦造既工具錶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞