Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
https://www.seikowatches.com/jp-ja/products/prospex/sbdl085
太陽能,計時,日期
係冇星期
其實比較無意思啦,講真你話20K 以下買到隻chronograph 可以同portuguese 一戰,信嘅都係自己呃自己! 根本無可能。 但咁唔代表平價錶唔好玩,無價值。

btw…… quartz chronograph……. 睇下junhans 啦。
珍,要方便不如買Apple watch. 手上鏈係特別有feel. 透背的話仲可以欣賞得清楚d
sorry junghans 先啱

20k 樓下既機械chrono都仲有一定選擇,但主力以運動款較多
石英就多好多選擇,無問題既,你喜歡就得
唔駛人地戴名牌就自卑,你就係你,有獨特既一面
講返錶,大學生既你,如果唔追chrono,可以試下nomos,包豪斯+小秒針低調又有型
想man d,可以整隻stowa 既fliegerz,又或者浪琴spirit,man而有格調
純俾下意見,最緊要你上手順眼,祝你搵到心頭好
呢隻應該熱賣,好靚仔
櫻花網有得賣,20k多少少
雖然唔係affordable,但有興趣既巴打要快啦
呢隻太陽能都要2萬?
Solar 4k
但自動芯SBEC007真係靚好多!
精工自動 chrono 好厚

啱啱收到貨
咸仔真係唔錯,affordable又唔失禮
好靚靚
勺79540黑色
師兄買左H版?
睇落唔錯,感覺好正
係呀,手上鏈
隻ham lug to lug 幾長? 其實一路都想入呢隻同murph, 但ham 通常lug to lug 長到喊,手幼撚戴唔到
lug to lug 49mm
正 我下隻錶諗住買有日期個隻款
Stowa Flieger 90 Jahre

Sexy
佢呢隻限定版正野黎架
90週年限定,每款限量90隻
手動上鏈,仲要用復古式夜光
師兄真係識貨!
唯一缺點係用個合成木盒寄來...
巴打唔提我都幾乎忘記咗係咩包裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞