Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
如果gmt
Tissot 有隻powermatic 80 GMT
Mido Multifont 都有GMT版
Oris Big Crown Pro Pilot 都有隻GMT折後唔過2萬
Christopher Ward 同樣有C65 GMT同C1 worldtimer
希望幫到d靈感你
mako usa 白面
幫到
本身無搵到tissot同oris 兩隻一隻dress一隻tool都幾靚
CW同Farer都有J過
CW新果隻綠色面好靚
滙景,或者觀塘廣場麗晶好似有

最好j就d index同條錶帶
又唔係screw down crown做乜唔較

較都係好方便姐
呢隻襯米粒錶帶應該好靚
用埋code平多1000
呢隻靚
係好閃
Mido 係 true GMT, CW 同Oris 應該唔係 Tissot 唔知。

呢隻好似幾靚咁
今日戴呢隻簡單到淘x同款

個圈好似凹咗咁嘅
精SARX035 vs Citizen NB1050-59E
大家會點揀?
鍾意精個經典劍針design但手幼撚好似Citizen fit啲

Seiko SARX035

Citizen Collection NB1050-59E
Sarx 035 貴好多, 條錶帶靚d,case 打磨都好好,個AR coating清到好似冇鏡咁

Nb1050 條錶帶做工麻麻,但個case 打磨好正, lug to lug睇落有d長

我自己就打算下隻錶買nb1050 藍面
Nb1050其實賣幾錢左右?
我見淘寶代購,hkd $3300左右
未買過citizen dress watch唔知佢會唔會同以前既sarb035差唔多質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞