Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
Ching呢隻幾錢?
個背脊好吸引

買唔買好
Thx巴打
下次買錶留意返
咁都有負皮
梅花復興之作,呢隻seascoper 600入門級黎講齊哂要有既規格
當然你仲可以睇下mido同longiness
Baltic 嗰隻賣晒㗎喇?
(雖然興趣不大,一來斯文錶二來大陸芯)
仲話係自己研發多年既自家機芯
用佢隻芯既大陸錶係網上最平只係賣千三蚊
之前 ks 都有一隻,但個樣認真麻麻,baltic 個樣係好睇嘅
佢嘅錶形同啲 6,9,12 都順眼過 longines
我係留意到ks個隻再搵先知原來大陸芯
不過有得平玩珍珠陀係幾過癮
原價1490euro,送去香港扣稅後1,257.98euro
上網搵介紹,Schaumburg招牌係月相錶,獲得唔少好評
呢間野玩人手製,仲可以自己做到600米潛水錶測試
平既日常大三針錶可以1000euro有找
提供條Link俾你欣賞下,再俾d保貴意見呀習大大
https://www.schaumburgwatch.net/en
1個月至半年不等
ks 嗰隻只要個樣正常少少都一定好好賣
其實呢隻幾錢
屌 dhl都要等半年
15600, 未計discount
唔關運輸事
係佢唔知幾時先會幫你出到貨
我覺得耐都算
最難頂係佢依家完全無cs咁
有任何問題都唔會覆你email
真係好似跌嘢唔好搵咁
梗係Stowa啦
多謝介紹 又長知識了
就咁講marine我會偏向Schaumburg多啲
dial上面啲拉絲紋實物應該幾靚仔
買stowa既話我會買flieger先再諗marine
定話巴打本身已經有隻flieger
我隻Flieger type b只係雜牌,唔獻醜了
藍澤兄講得啱,Flieger真係要買stowa,係手工+歷史兼備
Schaumburg可能我會去香港代理睇下
Tourby個背又無佢咁靚,今回放棄了
最後...放埋Dornblueth同大家分享下,傳統德國手工,J爆
https://www.dornblueth.com/en
個名第一眼睇以為 scumbag
另外呢個芯隻錶多數~50mm lug to lug 算大隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞