Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
laco 唔好玩平價款,佢啲中價真飛行員最抵玩
都係想入隻b uhr 啫,其實除左fing 佢會停秒又冇咩特別,性價比唔錯,唔明點解個個都踩
戴住嘅日子都好準 +-3s/d

惟獨係放盒嗰陣
間唔中會浮動到+-10s/d,唔知咩原因

比想像中準 又薄又輕 仲有個透背可以j下
絕對對得住個價位

唯一缺點係條鋼帶個扣
得兩格micro adjustment

利申citizen打手
冇停喎
知唔知laco同stowa比邊隻造工好啲?見stowa個movement polishing
Stowa 造工比 Laco 好
不過唔記得邊個師兄講laco既type b好過stowa
此外,laco據說有中資背景
如果你唔堅持正宗5間空軍廠可以睇以下Archimede / Delka / Aristo
我有隻用miyota 9015既flieger type b,日差20秒,同埋個擺動陀比較嘈,但1700蚊當佢係seiko 5仔係ok既
有budget 又想買flieger 就go for stowa la

只係我自己本身已經有iwc 又想買隻b uhr 玩下唔想洗咁多先入laco 平價版,其實入左都係間中戴下
我睇中嘅係stowa嘅marine bronze係見講緊laco搭吓爹
你唔怕等多陣既,11月中後期再上stowa網睇下,可能有christmas sale
咁我等吓先我宜家都諗緊marine應該買stainless steel 定bronze 好,flieger返而興趣唔大
laco 隻vintage style 都好似好靚
Laco Vintage 36mm,偏向細隻,斯文返工都唔錯既。
好耐無上laco網站,原來開左Flieger Pro系列,可以客製化隻飛行錶,而家越來越多錶廠咁做了。
我講嚟隻舊化

柒左添
呢隻唔錯,唔知香港有無代理有現貨?
有興趣,不過唔知實物舊化得靚唔靚,同有冇巴知佢係咩movement?
接近一萬嗰啲應該都係 2824/ sw200
b-uhr 我自己都會揀 laco, 就係因為呢款殼
yema 銅 today

勁奇怪,完全唔知點解網上面搵唔到stowa marine bronze嘅review
Baltic 銅

today G 叔
條帶靚,邊度買
DRZ04白面出no date
手幼撚就黎衝動戰勝理智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞