Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
鏈同錶一齊戴一定負皮,負皮係俾條鏈。

利 : 負咗!
可能關你串珠事,正皮左,但隻錶拍埋串珠度真係冇咁型,所有珠都係
直頭leung and mk ….
唔係好襯咁囉
隻Jubilar小三針奶白面
仲有inhouse movement
東星
前排想買黑色 但4月排到宜家都無貨
黑色、黑金都無 藍色就好似都仲見到 但唔多
想問下ching條nato邊度買
你係東星長毛
cheapestnatostraps
九號

櫃桶底出土

落雨
頂,遲咗兩日 check email 又賣晒
好鍾意呢隻

屌 頭先hi錯制 post錯咗
呢隻未見過,我錶齡淺,好似幾好喎
FYI 關於呢款殼:

https://wornandwound.com/time-spec-1970s-british-military-asymmetrical-chronographs/

你留意下 speedmaster 都係左右唔對稱嘅殼
今日hodinkee出左專文介紹
唔計大陸芯睇落以為幾好
不過原來係膠面
https://www.hodinkee.com/articles/baltics-newest-watch-is-a-delightful-surprise

Junghans max bill 曲面 幾千蚊貨仔
minimal錶界世一 不服來辯

我上個月先買
隻錶lug to lug得40mm,睇落似好細,但戴落幾好睇
係咪簡約錶類世一唔敢評論,但一萬蚊預算內絕對抵玩
而家啲人唔介意膠鏡面啦,膠面成本貴啲添 (據 Lorier 嘅講法)
我都偏好舊款配膠面,望落去係靚啲,不過真係好易花
唔介意膠面,仲好tim ….. 但好介意seagull ….. 唔會買
膠面花左自己用打磨膏磨幾下就返生
雞仙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞