Affordable Watches 手錶討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
俾你張換電圖毒親
戴緊!
呢隻之前槍街有隻二手
比到近一萬,甚或過萬蚊買隻6R芯
情願儲多少少買入門GS好過
比到近一萬,甚或過萬蚊買隻6R芯
情願儲多少少買入門GS好過
二手石英gs都只係大約7千起,用30倍放大鏡睇過,打磨造工根本無敵
GS既話會首選春動
個人覺得係GS既signature
但佢大部份都擺埋power reserve係錶面
無power reserve款就貴到仆街/難入手
我都頂唔順佢呢個設計,唔明有咩咁特別要擺動力顯示出黎
我鍾意呢隻嘅錶形
白面最正,不過貴咁多
認真問下
搵唔到sarx035有無咩替代品?主要想搵隻versatile啲可以換下帶既daily watch
Citizen NB1050都合眼緣但驚個lug太長

仲以為今日繼續秋涼拎隻皮錶出門,熱到hihi
點解唔同色會差咁多嘅
所以我即刻買隻鋼帶嚟帶
你一黎就gs 咁高度數點跟
nb1050 lug to lug 只係睇落去長,我記得YouTube 有片,有人度過只係47左右,仲短過aqua terra

只係nb1050 case diameter 38mm, 覺得個lug 拉長左

你可以試下szsb013, 仲平
係囉,R 晒頭
nb1050 用 9011 機芯,係咪行 28800
9系機芯好似全部都係28800震頻
咁樣嘅話星晨而家真係抵玩過精工好多,佢9系芯都只係賣 4r 價位
咩型號
sbgp007
The Arctic One of Ten is limited to ten timepieces worldwide. Owners of this exclusive timepiece will have the option to work with the TWCO. design team to personalize their case back engraving.
1. 限量10隻
2. 買到既可以同公司個人訂造錶背蓋既雕刻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞