《Apex Legends》討論區 #39 冇人開囉

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
APEX真係只要有百弟就會有花生食
一邊話無簽 一邊話簽左都唔知信邊個
都係個句 冇吿係度鳩up 都知咩料 百弟話唔怕法院見 我偏向信佢
佢好似話簽左k7?所以唔會簽其他人
邊到話簽左?
所以RET喺ALGS係點? 呢兩日見佢地去左鬥魚賽,好少睇比賽唔太明
咪搵人補上
應該搵番貝貝做替補?
佢地都無人
不嬲都有3個人打
23號打week2
未睇曬發生咩事,但中途走人真係仆街,始終你口頭應承咗人、樓上果張Kz圖佢應該食得屎,話曬台灣可以攞呢啲做證據提告,我就唔信佢贏啦
貝貝唔知係咪同其他人打 真係星期六先知
睇落去好似完全冇溝通過咁
溝通下大家好來好去
我就覺得佢贏梗 佢話有聊天內容未公開 佢話自己走之前1日同教練講左不合想走 咁冇簽約 走係必然嘅事黎 之後一日先宣布走 而且佢好似話之後 ret有踢佢出黎
有咩口頭?
一開始ret話下季先同佢打
所以百弟一直幫打係做義工
凱蛇問果句又點
根本兩邊就無口約或者確實承諾
所以口頭約定都算唔上

加上百弟岩岩直播
睇黎離開前係同ret間公司傾過
跟住ret先係fb講終止
跟住之後df先簽左百弟
ret間公司似帶風向
佢啱啱講左DF未簽佢
過兩日又可以跳去第二隊
怪唔之今日聽邊個9up話唔定放百弟入RET再走人搞心態
劇本黎
可能會互屌
哈囉大家好 我是RET的隊經理兼教練DonDon
針對近期事件風波在這裡做統一說明
百弟 於 7/25 與我聯繫首次表態想要加入 RET
經過多次多方協議 於 9/14 正式加入RET
協議內容大致包含保障百弟於賽程中先發的位置..等等
期間經歷了ALGS PRO東南亞第一周的比賽但隊伍成績並不理想
於 10/19 晚間向我提出了離隊意願
當晚因戰隊成員絕大多數不在所以我盡力予以挽留
經過戰隊內部討論 決定於10/20 解除與百弟選手的合作關係
RET戰隊確實沒有與選手百弟簽立選手合約
對於百弟的離隊我們深表遺憾
並祝福百弟選手未來能打出好成績
感謝一路以來支持RET的粉絲
近期的ALGS PRO也許會有更多的顛簸
但請相信我們
即使我們會因為此次人事異動損失了將近一個月的訓練成果
我們依然會盡力打出最好的比賽
謝謝大家
Rage Ent Corps APEX戰隊經理 DonDon
繼續撐Kaizer
咁ret pr都幾差
唔quote上面了
不過都理解個教練會嬲 練咗成個月 啲戰術情報都話曬你知 你轉個頭話唔夾就走
而家少咗個 杰倫好似要湊仔 貝貝就轉咗streamer
但無計無簽約就係咁
睇咗陣百弟佢係咁強調 無簽約想走就走/打比賽係為自己/緊係揀隊勁嘅 就難為咗佢啲隊友
言談間覺得佢幾睇唔起RET
我都理降
比我都嬲
我以為佢地係fd嚟
仲要上星期DC講左唔會走 正常都fd唔會咁唔比面
但你講完唔會走然後第二個星期就拍屁股走人
仲要係咁覺得RET廢
你咁勁當初就唔好騎牛搵馬啦

入完之後咩資源比曬你之後又係到嫌棄 睇唔起隊友
雖然佢好勁 但做佢隊友應該真係會好谷氣
佢去到邊都可以同人唔夾
下 之前代打單野 講大話人品又差
係因為佢實力台港澳第一先冇咗件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞