《Apex Legends》討論區 #39 冇人開囉

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
睇timmy 比賽喇喂
ALGS
隻game d人觀念真係好有問題,明知個圈收緊 都掛住射人
https://youtu.be/pa4HXWKPyVQ
呢段真係痴撚線
想問下係咪冇得唔比人見到你玩緊?就算origin較左隱身但入到game人地仲係見到我玩緊 有時想自己單排玩下但啲fd又見到我玩緊
真,有時逃亡都係種樂趣
黎緊個夜晚版KC好似幾過癮
無咩點玩過
PS4手掣撚係咪會比人虐到仆街

想玩返
Fd list到見到有d fd係會show打緊咩場,仲有幾多隊同果場玩左幾耐,但有d就淨係show打緊咩場無其他record,係可以自己set左咁?
借問聲
哩個skin有消息未?
唔會要等下年萬聖掛
出完monsters within到佢
手掣撚係會虐到人仆街
打近屈機

打遠要練練

槍game最重要係開槍
MnK強嘅係靈活
但你手掣槍槍中哂好似外掛咁
根本唔需要movement
我開個細ac由銅4打到白金keep住3000up均傷都唔難

銅-金
白金
鑽石底分
同鑽三以上(非底分)
頂獵
呢到嘅人係完全唔同Level

炸魚嘅均傷無參考價值
咁誇?
講起手制 之前睇到條片
你地覺得咁算唔算準
我覺得準到仆街 (係咪我太廢
https://www.youtube.com/watch?v=ZvncCCjnAvM
之前隻驚一出用手掣玩完全控制唔到

比鍵盤屈死之後棄左
第一季玩只係用散彈 用其他槍打唔中人靈活性冇滑鼠咁好
要較較個靈敏度
你可以參考Genburten個個
MnK要準度去到大師水平 可能要浸一千個鐘
Controller 近距離20個鐘可以有大師水平

利申 只論近距離準度

我同frd實驗過打近 無掩體 單純對槍
Controller 可以輕鬆打贏勁過佢嘅Mnk
當然唔係銅牌打頂獵咁
但白金Controller可以輕鬆鎖爛鑽石MnK
打NG成日都配到master predator同場 一開打好快比人秒 好冇體驗 (好廢 rank最盡升到上白金)
genburten個個勁難控制
巴哈有人實測左改某d setting係可以maximize aim assist個效果
我諗就係因為咁所以關於aim assist先有咁大爭議
唔用ALC改setting嘅aim assist嘅性能同改完之後差九條街
genburten個setting算係提升aim assist但又保持到視角靈活性嘅setting
如果要練跟佢基礎再自己去靶場再細調應該係最有效果
畢竟佢將yaw同pitch speed校到500常人真係好難控制到
S1 手制玩到依家,季季都鑽以上

覺得唔難用,反而係有時會失誤,唔小心按左近攻
我手制玩左千幾個中都係最盡白金 跟槍好難
用咩槍多?打觀念都係,我睇人用小幫手 / 散彈果D 好準

我多數都係R301+R99/ 雙能量槍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞