《Apex Legends》討論區 #39 冇人開囉

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
小弟新手,因為之前電腦太廢玩唔到
岩岩轉左電腦所以想重新玩,請問有冇新手/老手可以一齊玩指點下
我見個APEX DC大家都好似白金鑽石咁搵唔到隊友
twitter都好多人拗緊
好多人話5分鐘delay根本睇唔到d乜 有d人就話睇到
我諗將直播全部delay 10分鐘就最好
我就話On lan見真章
去到最後 best 20隊
On Lan
佢去左c9 之前直播話會讓個主call比zach
但去到賽場都係忍唔住係咁call
佢同zach講call嘈到仆街
5分鐘其實ok既諗落
但我覺得呢d本身選手本份做既野shift左去比教練我覺得冇咁好姐
alb真係 打比賽次次見親佢夾c9打好快就比人掃走成隊
algs個官方youtube channel唔只delay 5分鐘 可能有8-10分鐘左右
係選手自己d stream校到5分鐘
下係咩
我之前睇shiv同官方播係差唔多同步
都關zach成日有bad call事 問心zach同mac call準度我會覺得mac好d
加上平時mac都唔係點玩gibby 去到賽場就要佢做呢個位
我今朝睇hal死完成分幾兩分鐘官方youtube先播到嗰個位
可能唔同賽區delay唔同掛
咁點解仲要夾硬去夾c9果2個
alb應該玩開octane wraith呢d 你叫hal玩gibby都差幾皮
冇人知佢想點 成日打完一個賽季就話暫時quit comp
過幾日就話join左其他team
方唐鏡
佢tsm 用gibby都贏過架
個鋪 佢個罩靚到癲

佢要證明自己係t1 嘅igl
但係TL 同c9好似未試過第一?

反而BFC比賽 KNG TSM都拎過第一

去到個個程度某程度都睇運
Last收圈
人地唔開你
打另一隊都係運氣一種

GroupA 某程度算死亡組
反觀B VS C
Nrg sweet柒到癲
Sweet有腦 但打落去好似麻麻

想知timmy同shiv會走到幾遠
PS5係咪冇人玩
我剩係記得佢地贏世界賽嗰鋪用path
我知佢係想證明自己唔靠hal嘅call都贏到
但somehow去TL同C9 人地隊本身都已經有IGL
人地肯唔肯咁容易就比你一入黎頂IGL個位

Sweet表現太唔穩定 平時d細賽事成日都有d靚call
今年algs champion group stage拎262分
但一到決賽就變左傻仔 加上佢平時講野行為都太toxic 都算係幾大爭議嘅一位選手

last收圈我覺得除左運氣之外都可以有D技巧
HAL有時係揀到d position可以拎到angle迫其他兩team行近一齊開戰
所以佢先成為到t0 igl
睇番replay tsm game 1同2都幾癲
Wa 屌 幾驚嚇下
城市feel?
女機械人?
ash原來係horizon助手
下張新圖係島黎
唔係好明,姐係ash個意識俾機器人食左?

新圖可渣車
應該係 中間都睇到我1999
Ash岀賣天際線
推佢去黑洞 但死唔去
搞到天際線錯過左幾十年

就咁睇Ash 同亡靈一樣
植入左個意識去個機械人?
之後
啲係數字係喚醒主意識嘅pw?

又多一對世仇

斷估天際線唔會係左膠 原諒佢掛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞