《Apex Legends》討論區 #39 冇人開囉

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
黃雀峽谷
今晚一登入就code : snake
之後話我banned
再之後收埋email 話我cheating
場均500傷cheating
1.3 dpi 1300
屌下半季kc打撚季季打親呢個場d stat都好柒
黃雀峽谷
咩牌位? 有心練tracking的話,每日練30-60min槍就得,不過要有恒心,好多人好快放棄,有興趣再講點練
尋血犬已經算易用
有無傷都好睇你用乜槍
成隊人打唔打 走圈 入場個時間
Keep住Party人 拎把狙 基本上無頭都有1千傷
而家server 係咪仲虧緊?
琴日玩, 入game 即刻卡住畫面, 要強制熄再重開
玩完一場又出唔到game, 停左係返回大廳中個畫面
玩其他game 又無事
假白金
我係假白金 慢慢碌上去

用開301 / L star加把散彈
我tracking太屎 用eva8 可以冇一槍中
反而pk同犬就易啲 因為冇咁快開下一槍 可以慢慢瞄

有時啲隊友玩狙poke
我就on99咁企喺度
打唔到遠距離

狀態好嘅話用301可以成排中
狀態一般嘅話 可以極近距離都只係中幾粒
如果白金都要慢慢碌上去,問題已經唔係game sense,100%係aiming skill太弱,嚴格上黎講eva8唔算tracking,屬於clicking,aiming 分3大類 tracking/clicking/switching,3類都要練,因為相輔相成
唔建議玩狙,好老實講練唔到野,尤其係鑽以下拎狙
EVA8次次都係flick住咁射但好講手感 有時flick走晒8粒都冇下中
試下放慢啲去瞄,Flick shot建基於預判敵人位置 + 準度(mouse control),唔可以只靠"手感"
而家雙肥仔陣最後一隻配乜嘢 同埋個陣係點work?
係咪valkyrie?
dpi 3200
真咩

係我就寧願配隻惡靈 用大入場打一波或走 都好過Valk
本身兩隻厚血 配隻機動性高既遊走側擊 仲可以自己全身而退

Valk真係無乜可取
巴打冇位郁mouse?
valk打比賽入圈用
soloq求撚其啦
玩得耐 基本上個圈個套路係點 大家都心裡有數
一係早D入定 一係靠圈邊食人
打襯團戰 Valk多數都留唔得耐
如果唔係比賽玩rotation其實valk唔係必要
soloq 狗 wraith octane rev 甚或rampart seer都好好用
4000dpi 5.3靈敏度
唔想郁咁大,慣咗咁高,但都打到上鑽,唔知慣唔慣用2k mon 事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞