《Apex Legends》討論區 #39 冇人開囉

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
會明佢點解咁做嘅
但佢好多時尾圈形勢判斷唔係明佢點做就做到
有d位佢未必見到人喺度 純粹係靠經驗推斷嗰個位係咪有人喺度
有時估錯左咪會柒
有無人試過咁樣 揀完英之後就卡咗喺度入唔到場
啱啱重新開機之後都係咁 有冇人知點搞
regame就可以入返
新手想學野有無咩YouTube介紹
啱啱試過 玩到一鋪之後下一鋪又卡喺呢度
我都一樣,搞唔到
原來有人同我一樣 仲以為我部電腦有問題
我ps
今日中左幾個bug
呢個關game入返
Rank隊友打左我去安全位置

背景音樂勁大聲 又中左
無哂腳步聲 無槍聲 得系統個女人聲
無準星
個背景音樂又係勁煩,屌你ea咁撚多bug唔撚整,淨係識狂出event賺錢
巴打如果遇到呢個問題
唔好用識郁既banner 同動作
之前官方twitter 講過係bug 黎
佢地仲未fix
鑽場到底係咪咁多掛, 個個都勁過streamer, 一出黎就秒左
百弟一定係囉
佢隊友唔打
發現兩個隊友都揸電狙嘅話
我都要揸埋一份先得
ok喇 唔該晒巴打
幫佢地睇屎忽囉 又唔一定要一齊狙既
試過好多次
通常會冇kp 冇傷害
你一個人其實又擋唔到啲咩
然後完場(我估多數食唔到雞?)
隊友拎狙刷傷刷得好爽
然後見到你個傷害即刻開mic屌
真心唔明點解要比佢屌
覺得隻驚好撚好玩
直接賣撚左csgo把knife
上半季上左鑽開左嚟慶祝 當支持下隻驚
本身諗住開幾個試下手
但一諗到下個case可能係全家寶就一時衝動抽多左
當然最後係唔中嘅
唔係同佢地擋啦 係即刻開咪同佢地講後面有人 用狙都係用黎刷傷既姐 kp又唔係咁易r到 除非係人地兩隊打緊先有機會偷到 唔係既話食你一槍無左甲都搵掩體回返狀態
巴打你係點適應cs轉過黎apex 最近我都有fd係由csgo轉會 但佢未適應到啲制 我又唔知點幫佢好 有無得分享下
冇咩特別喎 可能我有玩開其他非傳統fps
主要啲制要改自己啱個啲 唔好亂跟人/default (default我覺得唔太好禁)
好似我E鍵係換槍(之前玩csgo慣左) F係執嘢
同埋我個數字4 5係改左做固定細補/大補
然後滑鼠側鍵個啲都要改埋 (見過人係滑鼠兩個側鍵係Q技同大招
扔grenade鳩扔就得 唔洗好似cs咁記煙位
近距對槍要係咁蹲
打交一有機會就鏟跳走位
隻驚其實同cs好唔同
凌晨好多掛
Apex個玩法太爽快
啲子彈射中人好有feel
完全離唔開呢隻game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞