[年經][有圖]85年JAL123空難「墜機前錄音+遺書 」

399 回覆
140 Like 4 Dislike
其實機師控制到半個鐘唔墜機好勁。當時做意外調查模擬飛行冇人捱到佢咁耐

當然而家有成功例子著陸。巴格達貨機

D機師果陣應該谷到D腎上腺素爆晒燈
練習無可能做到咁

其中一個機師係蘇城空難其中一名,他啱啱好有經驗蘇城空難嗰次經歷
(係wiki攞)

你講果個唔係1989?
呢單1985喎

我指03年貨機嗰單

咁呢單真係好好彩

聯合航空的退休機長艾爾·海恩斯(Al Haynes)是1989年蘇城事件生還者之一,他曾在巴格達貨機遇襲事件發生前的幾個月,前往比利時布魯塞爾參加一場航空安全相關的研討會,擔任其中一位演講者。很巧的是出事的DHL貨機機長也曾經參加過該場研討會,因此得知了一些關於飛機在失去液壓時該如何挽救的資訊,這些訊息間接的成為他們能將貨機迫降成功的要素之一。
我一間就飛,睇到依個po
依家好不安
認真
我大約十年前試過因為氣流而飛機急降
當時因為安全帶燈冇著 同埋因為係食野時間
好多人都冇帶安全帶
結果一急降 好多人(包括空姐同餐車)都飛上曬機頂
當時好細個 嚇到喊到痴線
我記得空姐有每人比張紙仔我地寫遺言
當時太細個都唔知寫咩好 淨係知如果真係死
至少爸爸媽媽係身邊

人生經歷過幾次就死既邊緣 好好彩每次都冇事
自此之後其實睇生死睇得好化
個天要你死既你避都避唔到

巴打,我都寫過,不過唔係空姐比,我自己寫,個陣搭tg600,好深刻印象,好彩都無事

巴打有無得講多d
我一間就飛,睇到依個po
依家好不安

中一次空難仲難過六合彩
享受旅程啦
其實機師控制到半個鐘唔墜機好勁。當時做意外調查模擬飛行冇人捱到佢咁耐

當然而家有成功例子著陸。巴格達貨機

巴格達無左液壓
但JAL123係無埋尾舵
根本uncontrollable
就算唔撞山俾佢去到機場都會係crash landing收場
其實呢單野最仆街係自衛隊
美軍明明有軍機埋到現場
點知自衛隊話自己搞得掂
結果第二日先到,得反4個人生存
倖存者訪問話本身撞左山但其實有唔少人受重傷未死

日本政府 怕無面性格
唔掂都話掂

呢種性格去到最近既福島核災都仲維持住
一向都覺得
如果坐係度既話 唔戴好安全帶
有咩事發生起上黎 簡直係底死同弱智
無知一問
如果唔折返羽田
直接係海land
會唔會無咁傷亡慘重

唔好話海
河上面landing都已經好撚難同好撚勁
landing到仲會有人幫你拍成電影
日本政府同自衛隊死要面,美軍話幫手但死都唔肯,好啦,咁你咁叻,咪自己救哂佢囉,但又唔撚係去救人,喺山腳抖一晚先再上去。
無知一問
如果唔折返羽田
直接係海land
會唔會無咁傷亡慘重

唔好話海

仲要係勁CAST
屌聽到尾絕望到極點 ,想像全機人員就黎知自己死果陣個畫面
無知一問
如果唔折返羽田
直接係海land
會唔會無咁傷亡慘重

唔好話海

仲要係勁CAST

真心想問 sully 嗰單點解可以咁順利land到喺水嘅?冇咁快衝落去?
尋日先由大阪飛返香港,好彩尋日冇睇到個post
本身自己都驚搭飛機
pull up, pull up
喂我一陣間0035 大阪 ,我上唔上機好
一向都覺得
如果坐係度既話 唔戴好安全帶
有咩事發生起上黎 簡直係底死同弱智

有氣流個陣成架機向下急降咪爆頭
仆街 睇d遺書睇到眼濕濕
有冇可能飛去海邊
剷落海之前跳機

前幾日先睇緊呢單野
最仆街係d救援隊
lm

當年有4個香港人 真定假
有無巴打仲有聽坂本九sukiyaki
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞