[年經][有圖]85年JAL123空難「墜機前錄音+遺書 」

399 回覆
140 Like 4 Dislike
睇完個post立即上網揾返d空難歷史,睇到個心都唔舒服

愈睇愈入神
好吸引

最經典可以話DC10,已經AA96出事McDonnel Douglas仲唔肯改design結果再造成TK981…
尋晚咁岩睇到日本電視台就呢件事有一段片
當時撞機後自衛隊未到
但有一班上野村消防團既人因為離山幾近
所以自願上山想救人
最後救出四個生還者
仲除自己既法被比佢地保暖
但直升機落唔到黎只可以係山頂盤旋
佢地就抬人上山頂幫手運上直升機
但新聞片運人上直升機個陣影唔到佢地
原來佢地話自己責任已經完成
而且自衛隊個d已經到左
所以特登唔比鏡頭影到
只係企遠處望
我覺得唔係呢班人當時上山
個4名生還者可能都捱唔到
放part1同2既link
有興趣可以睇下
https://youtu.be/37XDgfDXTjY
https://youtu.be/6J6cWi8oFnc
睇公司文化,我相信日本已經比較好。坐火車車長每站開車都矇面超人 變身咁,但一定唔會做漏野

咩事
睇公司文化,我相信日本已經比較好。坐火車車長每站開車都矇面超人 變身咁,但一定唔會做漏野

日本成日ot 唔夠精神都係出事
話時話 n年前mh370(好似係)
個架飛機失蹤左搵番未
DC既飛機好似好雞
https://www.youtube.com/watch?v=-A19O36qrkI

BA5390個機師都好神級 隻窗爛左 個同事飛左半個身出去 個駕駛倉打龍捲風咁都仲平安著陸
有冇邊幾集空中浩劫推介
無知一問
如果唔折返羽田
直接係海land
會唔會無咁傷亡慘重

唔好話海
河上面landing都已經好撚難同好撚勁
landing到仲會有人幫你拍成電影

仲要係勁CAST

真心想問 sully 嗰單點解可以咁順利land到喺水嘅?冇咁快衝落去?

無哇,其實一直有人研究水面安全降落
最後好似見過有人模擬
先用減速至Vmc係水面飛
之後機尾落水先(同時減速)
之後慢慢成個機身落哂水
後尾好似得
但係俾人屌不切實際
因為機尾啲乘客好大機會死
而且逼降水面邊做到咁仔細既操作
無知一問
如果唔折返羽田
直接係海land
會唔會無咁傷亡慘重

唔好話海

仲要係勁CAST

真心想問 sully 嗰單點解可以咁順利land到喺水嘅?冇咁快衝落去?

最後好似見過有人模擬
之後慢慢成個機身落哂水
後尾好似得
但係俾人屌不切實際

佢A320 細機,機翼完全平衡落水,trim 得好cg 落先。咁先無斷到
邊到有得睇空中浩劫
邊到有得睇空中浩劫

YouTube
有啲未俾人Report
無知一問
如果唔折返羽田
直接係海land
會唔會無咁傷亡慘重

唔好話海

仲要係勁CAST

最後好似見過有人模擬
之後慢慢成個機身落哂水
後尾好似得
但係俾人屌不切實際

佢A320 細機,機翼完全平衡落水,trim 得好cg 落先。咁先無斷到

唔知道
我見人Simulation做到
不過唔知佢用咩機
邊到有得睇空中浩劫

YouTube
有啲未俾人Report

bilibili
想知自衛隊死要面搞到明明有生還者都變死者 啲日本國民有無屌爆嗰政府 定淨是屌間維修公司

唔敢click入啲link 怕有陰影

jal記得係自己維修返,冇外判
羽田機場有全冷氣hangar

邊個話
雖然日本點睇都好過南泡同中國,十成九意外都係人為失誤
但有時迫得太緊都會出事,福知山線
仲未計近期俾客迫到跳軌堆職員
有無人可以列出危險既機型呀

睇左咁多好多集,而家因為設計瑕疵導致意外係幾乎無

而一啲咩

eg. 機師過疲,恐怖分子,機師自殺等 又唔關機型事

最後就係睇維修公司

咩維修不當跌左隻引擎落街,甩翼,儀器無cal好

中資維修就小心啲

HEACO 好好咩

一定好過casl

咁機型都有分嘅
新model點都安全啲

太新嘅型號都唔係咁安全
飛機太複雜,好多野設計時預計唔到,要實際飛返一兩年先發現到
新款機頭幾年一大堆EO,AD要做

邊個話

去東京真係日日都見到JR有人身事故

香港 :
一隻手揸電話 一隻手按start 制

香港精神

而一啲咩

最後就係睇維修公司

中資維修就小心啲

HEACO 好好咩

一定好過casl

咁機型都有分嘅
新model點都安全啲

太新嘅型號都唔係咁安全

例子 A320neo

邊個話

福知山線個司機本身都係犯左規
(部車過左站70米 變 8米)
為左唔比人發現唯有扯盡部車去

你話公司逼得太緊咁可能係,但佢自己本身手車應該都有小小問題

而一啲咩

最後就係睇維修公司

中資維修就小心啲

HEACO 好好咩

一定好過casl

咁機型都有分嘅
新model點都安全啲

太新嘅型號都唔係咁安全

例子 A320neo

仲有787電池
一聽到PULL UP呢句野就...

個調查員要幾犀利先計到少粒鏍絲要行多萬幾次先爆
重要真係中

應該用電腦stimulate

就算係用電腦
咁趕咁緊急都一搵就搵到個原因原來係關鏍絲事

電腦simulate 計幾日都幾()唔完喎
當solid 咁計真係計唔完的

拼音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞