[年經][有圖]85年JAL123空難「墜機前錄音+遺書 」

399 回覆
140 Like 4 Dislike
據生還者所述,墜機後的數小時間仍有若干乘客生存,但卻等不及救援,以致最終只有4人生還
有d機場跑道附近種左好多樹
有咩事降落d樹度會唔會好d?

Eg Frankfurt

同撞牆冇分別

https://youtu.be/bzD4tIvPHwE

可以參考尼條片
好出名既a320電腦system自炒

哩架A320當時好似冇客

係咪睇得多朱羅紀公園

有客遊機河
所以以後表演機唔俾上客
Airbus次次都係法航開齋

睇完ACI AF447嗰集
個副機長最後應該痴左線

呢單個機長意識到問題所在同知要點救隻機,但副機長……
據生還者所述,墜機後的數小時間仍有若干乘客生存,但卻等不及救援,以致最終只有4人生還

自衛隊唔夠夜間搜救架生
直升機去到現場又話冇生還者
跟住等到天光再上
唔死都變死
睇完心情好差
屋企有人做空姐

我屋企空姐機師都有

自衛隊唔夠夜間搜救架生
直升機去到現場又話冇生還者
跟住等到天光再上
唔死都變死

最仆街係駐日美軍話幫拖
但係自衛隊唔受
睇完心情好差
屋企有人做空姐

我屋企空姐機師都有

JAL123機長個女後來都係入左日航做空姐
只可以話飛機係全球最安全既運載工具 如果要有空難真係難過六合彩 RIP
睇過本書講,假設你頻率係一星期坐一次飛機,大約要連續坐二百幾年先會遇到一次空難
機師最後叫power 係乜意思 前面有巴打話13年8月係咩事
其實機師控制到半個鐘唔墜機好勁。當時做意外調查模擬飛行冇人捱到佢咁耐

當然而家有成功例子著陸。巴格達貨機

巴格達無左液壓
但JAL123係無埋尾舵
根本uncontrollable
就算唔撞山俾佢去到機場都會係crash landing收場
其實呢單野最仆街係自衛隊
美軍明明有軍機埋到現場
點知自衛隊話自己搞得掂
結果第二日先到,得反4個人生存
倖存者訪問話本身撞左山但其實有唔少人受重傷未死

日本政府 怕無面性格
唔掂都話掂

福島又係咁

日本人性格係咁
衰野一定要自己解決
機師最後叫power 係乜意思 前面有巴打話13年8月係咩事

應該係thrust
想靠佢有返lift抽返頭
睇過不沉的太陽 對JAL完全冇好感
事後仲有個工程師自殺
事後仲有個工程師自殺

不沉的太陽基本上寫到JAL同pat屎一樣
事後仲有個工程師自殺

呢樣唔止JAL,而係成個日本企業文化
事後仲有個工程師自殺

不沉的太陽基本上寫到JAL同pat屎一樣

不沉的太陽電影版果時JAL直頭想告佢唔俾佢上畫
邊睇邊等上飛機
群馬縣警方以業務過失致死的罪名,將日航以及波音公司的相關人員20人移送前橋地檢署起訴,但最後都獲不起訴處分。事後日航董事長引咎辭職,而維修部經理和幾個基層職員、以及波音公司一個工程師以自殺謝罪。

基層職員切腹有鬼用咩
再睇下ANA
呢間野真係好識做
一套GOOD LUCK已經賺哂
群馬縣警方以業務過失致死的罪名,將日航以及波音公司的相關人員20人移送前橋地檢署起訴,但最後都獲不起訴處分。事後日航董事長引咎辭職,而維修部經理和幾個基層職員、以及波音公司一個工程師以自殺謝罪。

基層職員切腹有鬼用咩

日本人自責心好撚重
之前有間食品公司d野食死人
個社長切腹自殺
一陣七點機返香港

基層職員切腹有鬼用咩

日本人自責心好撚重
之前有間食品公司d野食死人
個社長切腹自殺

大陸人:抵死

要推大引擎動力先可以令隻機向上升
睇過Simpson
條友問「有事都死緊嫁啦,戴安全帶黎做乜」
個空姐話「認返你條屍」

我又覺得好有道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞