9988 阿里巴巴 價值投資法 討論區 2

1001 回覆
10 Like 50 Dislike
只要將佢啲buy order全部變晒sell order
而家賺到仆街
麵神唔夠佢燈
樓主有下條片出未呀

等跟你發達等到頸都長
傻hi要賣樓救巴巴,邊得閒
有時都羨慕你地咁多錢輸
正正常常買QQQ faamg 都搵唔少
高與低經常有
不能放手…
又跌拉傻hi, 訓身拉仆街
升3 蚊又gel 晒頭

而家ban 埋whchat alipay 個人QR code

今次put到120
今次賣菊花都補唔到倉
據內地媒體報道,人行發布條碼支付監管新規,明年3月1日起「掃碼支付」這一動作將被納入監管,微信、支付寶等個人收款碼不能用於經營性服務,同時個人靜態收款條碼不能用於遠程非面對面收款。
人行有關部門負責人具體解釋稱,近年來,個人收款條碼得到廣泛運用,提高了資金收付效率,但也存在一些風險隱患。如一些不法分子利用「跑分平台」,以高額收益吸引大量人員使用個人靜態收款條碼與賭客「點對點」線上遠程轉移賭資,將賭資分拆隱藏於眾多正常交易場景。為在防範風險的前提下更好發揮收款條碼的普惠性、便利性,《通知》提出一些針對性要求。
人行負責人表示,《通知》總體上有助於更好保護消費者合法權益,有利於防範不法分子通過改造支付受理終端、申請虛假商戶等手段盜取消費者個人信息,甚至盜用帳戶資金,有利於提升銀行、支付機構的對帳單、交易信息查詢等服務質量,充分保障消費者知情權,減少相關糾紛和投訴。
Aastock標題寫「收款碼不能用於經營服務」,唔睇內容以為移動支付收得皮。
睇真d內文,原來係「個人收款碼不能用於經營性服務」,即係只係講緊廢話,只要求分開收款碼種類,對公司完全無影響
9988算跌得少了
前幾日131入 而家都仲有4仙執
但HSI 跌左4-5舊水
(已跑贏大市)
都冇咩本錢比佢跌得多
有冇影響唔係你定
個market 會識reaction

簡單黎講係防止逃稅
唔會完
700 9988 咁多年避左咁多監管 先行到黎呢個市值
而家咪慢慢價值回歸緊
收返
撈得底未
笑緊樓主 唔洗下下咁的
放鬆啲
樓主on9仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞