9988 阿里巴巴 價值投資法 討論區 2

1001 回覆
10 Like 50 Dislike
返去做綠底股
點算無咗45%
有咩信念你地會地買一隻由年頭跌到年尾既9988
價值投資
偽價值投資最鐘意打住價值投資旗號
通常強調 有價值跌唔怕 ,分散,分注 呢d 9 up又話唔到佢錯既口號
而留意番佢地偶像巴菲特本人就最大注美股aapl. 唔洗分到好散,向上再買,睇錯ibm會止左佢
投資環境係美國 淨係記得佢話never bet again american
小心留意就會見到市場充斥大量偽價投

haha cant agree more
無事
睇50年
上呀
唔好再買所有中國股啦
會唔會120
傳中國計劃開徵數據稅!阿里巴巴、騰訊成首要目標
qq. 外賣都識彈下, 巴巴直插
日媒報導,中國政府可能計劃對包括大型網路公司在內的平台開發商課徵「數據稅」(data tax),以達到主席習近平的「共同富裕」目標。

中國重慶前市長黃奇帆上個月在上海舉辦的年度外灘金融峰會上表示,擁有大量用戶個資的平台應將透過這些數據取得的收益的20%至30%回饋給整個社會,包括提供這些資料的個人,而非特定的既得利益者。
得4粒英文字都串錯2個 仲走入黎串人
baba雲業務無敵咁滯
問題係強國,一句話收就收就玩完
如果佢跌穿130就真係奶嘢
係130 140橫行都好
起碼真係有個阻力位托住
如果穿130 又新低
下下都新低就真係無謂買了
Jack ma 直頭得罪紅太陽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞