9988 阿里巴巴 價值投資法 討論區 2

1001 回覆
10 Like 50 Dislike
有個kol 好似叫乜野知識蒸餾所

日日長篇大論水人去接

唔知係唔係同一條友
唔好買中概 完
阿里雲好多人用. Market share有冇8成?
李連傑都唔夠佢打
中移動market share 都好高 仲有5G 概念
重唔走?
衰D咁諗 紅衫資本投資既都唔掂得
走有咩用
睇位走
無咩敵呀,而家黨唔撚信你要比華為做。
喺入面除左黨,有咩可以係無敵?你搞撚清楚未
一穿132果位,就可以再put
成班傻仔股東買股票基本分析當然重要,但次要係順勢而行,而唔係咁明顯長期下行趨勢都要分段入貨更何況你同我講阿里巴巴可以做到全面既基本分析?只可以話少年你太年輕了

不過睇你班價值投資者呢世都唔會明呢個道理
好羨慕樓主可以係咁向下溝 好抵
有幾無敵
Tech 層面可能係
但上次一比阿爺制裁
D 地區政府 tiktok 割都割唔切
爺你老母
咪就係幾無敵做得幾好都冇用,分析都係嘥氣
每次禁入來財經台

見到樓主呢個post個標題 9988 「價值投資法」

都忍唔住笑咗出聲

屌你用價值投資去分析中丐股真係弱撚智
咪就係
點解全世界咁多股
係到要揀隻難度100 分既股黎買

原因可能就係當時上左賊船,又唔忍心輸錢
就不斷呃自己 有質素既股,無限溝就得
供成老屍: 此股有一定質素, 唔好在意短期波動
個數據咪就係呢d科技股創造最大價值嘅地方

拿咗去共富

咁呢d科技股嘅價值仲有幾多
佢勁on9
錢自己既
佢靠教班對沖緊係講得容易啦
佢話睇50 年恆指
你唔係信佢50 年,50 年後搵佢悔氣?
佢就係知道只要講一個遠期既target
個頭盔戴到咁遠,實冇死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞