[名家專欄]港樓遊戲規則已改變 海量住宅供應勢推冧樓價

438 回覆
91 Like 63 Dislike
又扮膠
韓信就係太有自信

要唔要畀張上訴得值減差餉嘅信你睇?我媽咪仲keep 住,夜啲scan 畀我

你哋班港豬、藍屍對政府估嘅租值以為理所當然,on 撚鳩,收多你錢都唔知,仲以為一定低於市價。政府調高差餉租值你哋反而開心,覺得自己層樓又值租咗,真係好撚好笑
人死左就可以收樓
弱智仔 業主會唔知自己層樓租梗咩市價
你理解能力真係弱到,要畫公仔畫出腸先明
上面話見到rateable value都笑出黎,係指低估咗交少啲呀 on9
可能佢個租金價仲係停留喺1500呎1400萬個年代

咁又係 佢老母千幾尺都肯賣千幾萬,
佢贏
佢堅係好低能
Google is our friend
1,我之前講嘅係:應課差餉租值有時會高過實際市場租值好多

2,你講嘅係:「有常識都知 rateable value 低過market rent 」

3,而家我話要畀證明你睇:差估署高估咗我媽咪層樓租值,我哋上訴得值獲減差餉

4,但你回覆話:「弱智仔 業主會唔知自己層樓租梗咩市價? 你理解能力真係弱到,要畫公仔畫出腸先明上面話見到rateable value都笑出黎,係指低估咗交少啲呀 on9

真係九唔搭八

不過ok ok, 你啱你啱
你係話成日收多唔係有時

依段

弱智仔 業主會唔知自己層樓租梗咩市價? 你理解能力真係弱到,要畫公仔畫出腸先明上面話見到rateable value都笑出黎,係指低估咗交少啲呀 on9

係應梗你

藍屍對政府估嘅租值以為理所當然,on 撚鳩,收多你錢都唔知,仲以為一定低於市價。政府調高差餉租值你哋反而開心,覺得自己層樓又值租咗,真係好撚好笑
韓總D POST可以推足25年了

sorry 你係話次次先岩
仲話唔好信RVD
都話你弱智, 自己講完又唔記得
「次次」係指次次高估我媽咪層樓呀,柒頭

Anyway 你啱你啱
唔計唔計
有時同次次其實都差好撚遠
之後你仲要咁去撐rvd個數唔可信
你幾時見過有工開嘅 會朝早5點開樓市 po
你老母層樓係咪7屍8命?

一萬蚊呎都高估咗
補番張偉論圖先

你啱你啱
白石盤都封埋喎
你啱啲
咪撚本pea玩膠啦好心你

講道理又唔夠人講

屌又唔夠人屌

喺度扮撚曬唔在乎托7咩
只要面皮夠厚 真係無敵
好佬怕爛佬爛佬怕潑婦,何況咁多潑婦圍屌……

總之,你哋啱,你哋啱
慳啲洗啦你

你唔係鳩撚屎屎加埋尻吹吹到屎眼咁大比人踢爆

撚有咁多人圍你咩

係咁唔在乎唔好今晚唔好激到春袋有氣瞓唔撚著覺呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞