[名家專欄]港樓遊戲規則已改變 海量住宅供應勢推冧樓價

438 回覆
91 Like 63 Dislike
佢可以殺晒D人 但佢的確冇能力做某D野
迫你雙手奉上咪即係搶你業權囉,之後再平分俾全香港人?咁就叫成功解住屋問題下話?
大陸還大陸,大陸人on9既
香港點衰都要塊遮醜布係度做下樣,明搶一定唔會,搶完第2日走撚晒佢點算?
再黎八萬五得唔得呀咁
唔得,追下post ok ?
收地填海起大嶼山 有地有咩冇可能
咪撚井底之蛙啦 望下新東方 學而思
我買唔起都知唔會跌
我真係未見過港口城市會大跌
我冇話政府做唔到,收地填海起大嶼山係ok
但對樓價唔會有影響 ok ?
你有冇讀過大學其實
政治嘅遊戲規則都完全變晒,你仲相信其他遊戲規則不變?大陸而家樓市都天翻地覆咁變緊呀,冇睇新聞?
四大地產商要捐晒啲土地儲備出黎啊 點樣唔夠供應?成個前海整埋鐵路搬你班人上去住

你係昏迷咗 定係有半年無睇大陸新聞唔知個世界發生緊乜事

今日打開新聞已經打到黎啦

班新界佬講埋拆祠堂俾你起樓都無問題

巿區舊樓7成已經強拍你

Morgan stanley 都計埋一年會起十萬單位

醒未啊老友
明搶都係搶四大家族 同啲人走有乜關係?
應該起多啲資助房屋係岩既,不過講緊要15至10年
畫大餅咁畫出嚟
對業主邊度有好處買唔到樓嘅人就係人 業主就唔係人?
連登太多仇富 冇諗過大部分業主都只喺想有個安樂窩 都係真金白銀血汗錢買

但喺連登就講到自住果班業為富不仁 等睇樓爆仆街
點解可以咁多人未瞓醒

已經講緊之後係一年起十萬個單位

點黎?

所有城規大幅放寬

立法會鍾意過乜就過乜

無人敢JR

地產商乖乖將土儲捐出野

鍾意就拆幾個郊野公園都得

政府想點起就點起

再送埋個前海俾你 搬你上大灣區

連新界佬今日都跪低話祠堂都可以拆埋俾你起樓

強拍放寬到七成就去馬 同強搶民產無乜分別

仲有乜唔得 個世界變咗 而最可怕係竟然有咁多人仲活係過去

到底係你無睇新聞定係繼續自己呃自己
巴打發展局入面做
林鄭智庫做
中南海入面做

移咗民未

照你講到咁 四大發展商咪驚到賴尿 股價係咪值零蚊
真,業主們邊有你咁醒,你說得對
冇錯,發展商應該都諗唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞