[名家專欄]港樓遊戲規則已改變 海量住宅供應勢推冧樓價

438 回覆
91 Like 63 Dislike
幾時冧
啲專家食屎啦
唔係呀, 有海量供應, 唔係跌3成?
佢當樓係孖展
不過佢睇開文匯大公東方 係咁嘅level啦
點解你仲可以咁厚面皮喺到出po
德國瑞士果種係完全成熟租樓系統
保險公司起樓租比國民
所以德國係歐洲入面物業自購率係最低
你話英國澳洲係呢種社會
你問下移民英國澳洲班人買樓定住保險公司d樓?
https://wealth.businessweekly.com.tw/GArticle.aspx?id=ARTL000122504

睇下先啦 ,英國 澳洲 美國 玩德瑞果套
訓撚醒未 通緊條U喉都要笑撚 9你
1000萬 跌500萬 ?
韓總次次鳩up完就棄post
難得今次有咁多人睇唔過眼開你波
1000萬借700萬 跌到700萬
就要700萬乘7成 補210萬個下真係世界級
你唔識好心咪凸個頭出嚟,銀行真係咁計嘅
先唔講會唔會call loan
就算call 銀行只會叫你填負資產物業市值同未還貸款差價
你見過banking facility letter未呀柒頭
利申:做銀行
韓7你上次講完應課差餉租值高過市值租金無料扮四條仲唔夠
依家仲要7多次 留返啲面你個老母同藍絲老豆吧啦
無樓係到9up真係講兩講就露曬底
當然仲有打咗stamp 買家就唔可以撻訂
大單位呎價貴過細單位依啲7野
講得出大單位呎價會高過 細單位既呎價都知佢咩料
你仲同佢講bank fac
又真係搞笑左啲,成交唔到咪叫政府回stamp

我都話左韓傻係A0仔冇買過樓
租租
新韓林兒
你冇樓出租未試過就咪撚柒啦,我媽咪租間屋出去租值低過應課差餉租值,我媽咪寫信去上訴,後尾差估署將應課差餉租值調低,減收咗差餉。

差估署有名你叫,佢哋個租值係靠估架,你張差餉單都有教你點上訴架。本來對住你哋班無知嘅人我都廢事澄清教精你哋,但畀班無知嘅人成日講到我傻嘅咁,真係忍無可忍
佢仲要作埋個律師出嚟
話佢個律師答佢老母買家未俾 stamp,仲可以撻訂
你話點會有咁on9既律師
差餉單我都貼過兩張啦韓7

有常識都知 rateable value 低過market rent
當年正義的花生7完,你仲要繼續7落去
我講嘅大單位一般貴過細單位,係針對同一個屋苑嚟比較,唔係好似你哋咁用美乎同納米樓單位比較,夾硬話我講錯
韓7又7咗扮睇唔到
連以前既淡友都出埋黎屌柒韓林狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞