唔好做全職補習老師

558 回覆
619 Like 38 Dislike
哩啲大學生弱智 做補習社pt 都70-100個鐘啦

私補係跟據小朋友既特性 優劣 去度身訂造課程內容同教材 將小朋友既長處發展最大化 盡量令小朋友得到最完善貼身既教育 車錢 整教材既時間樣樣都係成本

仲有 要補習既年紀 性格 方向開始定型 有個Mentor根本好重要 啲家長有料就唔使搵人教啦

讀緊大學 市價起碼都120啦下話 同中學生都做得既pt補習社同薪真係甘心咩做既野又多咁多

開得哩個價既家長一定好無知 淨係識睇銀碼
*150以上
痴撚線我個朋友教韓文500一堂
full time 當然啦,有教席在手,如何full time呢?
日校老師有哂福利?
人工高係cover番福利炸
呢幾年都幾肯定係,如果而家唔得,等英國一收緊番,就變回以前
選擇開補習社嘅巴打好需要你依種員工
今年都投資左個屋村補習社(as silent partner)
賺唔到大錢
不過間野深耕細作開 有熟客仔 餓唔死咁啦
我冇讀econ 都聽過你個名

Respect
樓主,雖然唔知你睇唔睇到,我2013年dse的,當年睇你既post真係好大啟發,最後都叫拎到5。好想同你講聲多謝
私補小學生數學, 都$250/hr
邊忽難做?
搵到gm位會入唔到part time pgde?
要做啲zoom 做唔到嘅野

stem 實驗,lego 機械人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞