連登巴膠仝人祝賀中秋節暨恥笑屎水派發霉月餅兼馬坑撚973縮時叫春專區

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
而家都plan緊兜
可能嗰個年代未發展到可以細摩打兼顧高加速度同高速
同埋講到玩通勤一定係日本仔套系統勁啲

所以黨鐵之後全部都係用三菱牽引
不過再過多幾年唔知會唔會奶到轉支那牽引
其實倒唔倒頭位都唔係重點
我見搭機快有啲鬼佬專坐倒頭 (因為我見佢本身坐順頭, 開車之後改坐倒頭位 )

係張櫈真係太垃圾, 仲衰過E233 近郊啲櫈
睇落好似好豪華咁, 實則硬過石頭, 個頭枕可能係就當年椅背電視
一靠落去就發現係硬過V6X
泡菜係日本東芝 即大陸美的(賣左俾佢)
假狗係廣州中車
講到咁其實咪又係大陸品牌OEM。
其實全沙田最影響景觀就係佢,第二係名城
OEM唔係問題,問題係大陸啲spec有等於冇,乜都可以裝假狗
外國品牌中國製造尚且有QC,中國品牌中國製造真係不要問,只要信
東芝家用分體係泰國廠造 好野嚟
其實啲冷氣應該係setting 問題
假狗同泡菜甚至C-train 著壓縮機嗰陣其實都涼

但一唔著壓縮好快就好焗, 好易忽冷忽熱咁
暫時得南港島綫個批唔係三菱
當年日本公司無vector control技術要同西門子買套SIBAS 32嚟玩,不過講到power electronics 特別係traction呢方面真係日本專科,佢地諗到同摩打短時間超頻去增加輸出呢點歐洲佬應該唔會做

我信黨鐵呢樣唔會奶,因為強國歐洲技術機車大修都要換三菱素子,不過之後佢地肯畀幾多錢去買新技術就另計果啲PM motor或者SiC都要諗諗
計漏左呢批
不過呢批得30卡都特登改用 Alston 牽引係因為套無人駕駛系統?
美的買嘅係日本東芝白色家電(除咗電視賣畀海信)部門,同鐵路產業用冷氣係兩回事,兩者唔可以混淆
你確定要養肥麗港城班大帝?
只係想油藍有自己特快大西北荃葵青特快線。
你確定你覆緊條友係正常人?
Class 700 係通勤車唔舒服都合理
正門一出去就地底,又同巴士差唔多錢
Class 700(當你st Pancras 出發)北上南下坐到尾都要個幾鐘乜鳩嘢叫唔舒服都合理。不如你同上一代319/377比下張櫈先再講啦
Class 377 的確係舒服嘅
Class 700 我覺得最大敗北係冇得叉電
377都要睇吓係邊部sub class /6&/7 同700張櫈就一樣,其他如果係2+2就最好。2+3差好多
真係想搭巴士嗰啲都走哂去香隧啦
冇撚咗區議會
我係政府就用10幾年前T4原始方案
你班臭閪業主食塵啦
再嘈就國安法拉鳩你班韮菜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞