連登巴膠仝人祝賀中秋節暨恥笑屎水派發霉月餅兼馬坑撚973縮時叫春專區

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
南區自給自足有望
寶琳南路行車路計劃過拉去澳景路。
係政府想市民忘記國民黨。
除咗碼頭區著數咗
市中心以後要經VIP區先上公路 返屯市又要經咗VIP區先再係屯門公園落 輸咗
碼頭有全日962P級走線
有無人知當時調景嶺嘅交通配套係點?
特工之前放風259D兜安友淨飛市中心方案會令到碼頭係下繁要兜安友
同而家比反而係退步
車廂有陣怪味 絕對唔係偏見
單線行車,得小巴10+九巴290/90來回調景嶺村至彩虹/坑口
倒不如259D+62X+40/A+X42C改經崇德圍,油塘道,高超道,碧雲道,連德道,德田街,安田街,啟田道,茶果嶺道及麗港城。
好心機鐵轉做城際級啦
收到貴一貴俾張垃圾櫈人坐
無得調較又無得轉向
最好改東涌+機鐵用高鐵。然後拉機鐵過氹碼,加經人工島,港澳口岸及沙螺灣。
本身有個變電站多得支共無起到先係主要問題

不過好老實,痛勤車要上到130kph+ 同埋高加速度唔用大功率摩打可以用乜
船:筲箕灣/西灣河<-->調景嶺<-->元洲(靈實醫院)<-->坑口
其實你睇下之後嘅千九 甚至係同線K車個spec
個牙係大啲同埋粒摩打細力啲
係唔知當年係咪想減低摩打轉速先用細牙 再用大力motor谷返加速
個波牙比例係夠部A車上到160
邊有可能
無啦
正門客全部同你落地底
259D下繁唔經安友屯市係轉車站落咗一半又好少人上返.. 證明新屯中/龍門居啲人有得揀都係會轉返59m/59x而唔坐直車 搞嚟嘥氣
未來迪士尼線應跟將軍澳線合拼,加經堅城,屈地,上環,香港站及會展站。東涌線改去林士站,林士站月台重建。咁就可以取代18/5X。
淨係食水記食得幾多
仲要人地有穿梭
屯轉59系人龍多數由260X過嚟。反建議259B改經西九公,雅翔道(西隧bbi),柯士甸道,眾坊街及上海街,恢復經梳士巴利道,九龍公園徑及廣東道,改至西九站,轉每日全日雙向服務,拉去曾咀,加經龍門路及悦湖山莊。59A恢復每日全日,於59M服務時間,飛荃灣站,於59M服務時間外,加經荃灣站總站及屯轉,加荃灣站總站至屯碼雙向分段。59M轉星期一至六繁時單向。259C拉去曾咀,加經龍門路,湖山路及悦湖山莊。
方向好多都係一半半,加埋啲有啲餐枱面對面;近郊火車更加少,多數要對坐。自動嘅話想清咗客轉凳方向,不但等香港站加咗月台同起完越位隧道,博覽館站要再開埋另一個月台分開上落客。對比東鐵線頭等都未改,仲要坐耐一倍時間。
有一半人要坐倒頭車係跟歐洲標準啫
但張櫈翻新完之後好硬, 勁唔舒服
雖然硬凳都係跟英國標準 (class 800, 700 嘅櫈閪到)
其實而家既然已經有機電署個站可唔可以唔好再入天環自轉
好撚趕客 但應該飛唔走
再嘈遲啲兜埋沐泰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞