Nikon 討論/貼圖區(16)40/2餅鏡正式公佈 Z9幾時出

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
等睇 Nikon Japan 下一、兩星期出 「Z 9」お届け遅延のお詫びとお知らせ
咦!原來都有咁既mount俾Nikon無反用,咁大大增加我轉會取向!
你咁樣永遠都走唔到,衹會永遠俾奸狼食住當狗撚,不如壯士斷臂痛一次賣晒入Nikon啦,單反鏡衹會越擺越貶值,趁而家仲放到好放
之前班臭契弟有8k領先優勢嗰陣就串過馬撚咁“我贏晒””我吊打所有品牌”

見NikonZ7II拍片delay就雞蛋裏挑骨頭,但佢哋部垃圾R5過熱就話:R5係相機唔係錄影機唔可以咁挑剔

我屌爆你老母閪啦,咁Z7II唔係相機呀?係錄影機呀?

班奸狼臭契弟雙重標準到龍門任搬咁無恥
唔通聽六呎龍友條柒頭買奶撚仆街但又貴過Z9嘅奸狼R3呀?
C 記太識宣傳
信晒佢後訂R3嗰班咪做咗傻仔囉
c記信徒點中伏都唔會覺自己儍仔架wo
你啱,奸狼犬嘅精神勝利法係無人能出其右,分分鐘仲會覺得奸狼已經皇恩浩蕩㖭
我覺得canon先最鐘意搞spec喎
14-35
15-35
28-70f2
夾硬拉長既100-500
全部都係想整特別spec

仲有如果唔追spec都唔駛出新機,直接6d2就好好啦
真 最偏心canon d評測離撚晒地 其次先sony
+1
巴打當你有筆直會期待一部咩機先換
Z6ii+Z9嘅viewfinder 應該幾正
仲用緊d610
z7ii 加z9 af
話時話Z9會係泰國造?
特別又點 無貨既
佢show 12月15交貨 應該第一水掛算係….
真 堆15-35同50.2仲有賺
仲用緊d700
想換機了
伍蛇N記打,龍友C記打手,SP罪大打手
有冇z6/7 巴打會換?
其實如果係泰國造,QC監控得好都其實無乜問題,咁耐以嚟未見過Nikon Z機同Z鏡有咩鑊氣

但相反標榜Made in Japan嘅奸狼RF鏡同機就出現好多災情鑊氣

開關掣斷

接近兩皮同皮幾嘅L鏡入塵

R5同R6燒CMOS

兩皮嘅L鏡會自動裂玻璃
https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=29873
nikon真係好襟用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞