Nikon 討論/貼圖區(16)40/2餅鏡正式公佈 Z9幾時出

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我係叫間鋪幫我upgrade埋firnware
扮唔識用電腦
以前用Z6嗰時就得firmware update要抄野落卡 不過宜家有得用snapbridge直接update部相機firmware

有咁嘅事
35 1.8S諗得過
Z67一開始出嗰時未有 唔記得之後幾時佢加咗呢個function
勁方便 我換咗機之後都係直接駁snapbridge嚟更新
可以架,但唔可以放file 入去,要SnapBridge update firmware
想問Snap bridge 入面個Auto link 功能
點先可以download 倒original size 嘅相落電話
佢淨係俾我揀 2 megapixels

如果要download original size
要係Download picture 嗰度逐張揀 勁麻煩
以前用canon可以 select all

有冇高人可以解答 thanks
拍攝期間,同步影像的尺寸會調整為 1920x1080 像素,最適用於智能手機與社交媒體。如果您不想自動同步所有相片,可透過簡易控制功能,手動同步若干心儀相片,並以較高解像度傳輸影像及同步短片。
佢啲機係攝影機而唔係相機
thx巴打覆我啲咁低b嘅問題
感謝巴打覆我
兩部我都用過,最大問題係冇wide鏡用
其實我同一時間都有諗富士部xs10
不過係nikon pist問富士好似唔係幾好
apsc真係唔會考慮nikon
無論鏡群定操作都係富士贏幾條街
可以諗下會唔會對畫質有要求而打算之後上FF
會嘅話咪nikon好少少 始終nikon宜家都係主力FF市場

如果真係想z50/zfc嘅話ultrawide鏡都有FF兩支同啲大陸廠嘅 普通wide至標準就kit都夠做啦
Ultrawide 要等佢出, 應該點都有支ZOOM
定焦就應該有堆平價餅鏡話比FF用, 其實係出比APSC
唔想好似踩場咁入嚟講富士
我應該唔會想上ff,除非之後啲ff淨機可以做到around 450g
買富士同nikon對我嚟講都鏡群都係唯卓三定
富士大三元嗰啲定位錯誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞