Nikon 討論/貼圖區(16)40/2餅鏡正式公佈 Z9幾時出

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
買咗z6 kit set情何以堪
雖然支2470 f4都sharp到癲
睇埋支野咩價同重量
輕嘅真係trade走哂 2470同24200 好鬼吸引
好期待
唔知支100-400 使唔使兩萬蚊?
賣走 kit lens,買 24-120 同埋 100-400,劃上完美句號
嫌枝70-200長咗D
24-120 F4
單反時期就係配D750
估唔到無反時期又要買多支Z 版本
一早估到24120,點解你哋會話24105
https://www.youtube.com/watch?v=tf_CTf4MFFU

28 Oct 2021 7:45 pm (JST 8:45 pm)

參考其他廠 官方應該20k咁上下 街價應該平啲
roadmap寫24-105
巴打們,我本身有部D750+枝Nikkor 24-120 f/4G。我想買入手部無反,有無好推介?
影乜?筆直?
z5 或 z62啦
Sony 果支萬五六買到,希望都係咁上下
影人多,旅行先會影下景,筆直body連鏡15000內啦。想問下無反鏡有無同我而家個枝差唔多嘅款?
傳聞聽日出24-120 f4 應該都幾貴

雖然你話15000內
但我都建議z62 加支二手2470 f4 加埋大概17500
但係其實你出ftz kit係可以用返支f mount 24-120
咁如果出z24-120可以唔洗急住訂
係喎唔醒起添
即係就咁買z6ii+ftz adapter 就得?

你影人像多嘅之後可以入一支1.8黎玩下
之前有傳過聽日會公佈埋ftz2 建議睇埋聽日發佈會睇下係咪真係出 出嘅話又同ftz差幾遠先
如果唔出/差唔得遠先出z6ii+ftz kit 差得遠可以考慮訂z6ii同ftz2
一切等聽日
華麗留名
咁等埋聽日再睇睇。btw,我想知z6同z6ii個最大分別係咩?除左多個卡嘈位
可以睇post頭 同埋2代仲有firmware update同裝到直倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞