Nikon 討論/貼圖區(16)40/2餅鏡正式公佈 Z9幾時出

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
on lun 9我用奸狼都即刻訂左部z9佢盲撚左?
利申 r5 15-35 2470 2.8 50.2用家
canon啲鏡同nikon比真係差幾條街我轉黎r5都係因為z7 對焦太廢先轉 家下部z9正撚到
爆炸頭條片成個鐘長不過都係讚唔停
呢部野有水或者搵食俾得起真係點都應該買黎用吓
佢唔屌NIKON 都幾唔慣
去番佢仲主力F mount大三元嗰個年代個feel
佢搞掂咗個8K 過熱問題先啦
我身邊啲人都忍唔撚住拍4k幾分鐘之後過熱,慘撚到影相都影唔到
之後嬲得滯轉A7s3
我晌隔離post留言話唔過熱都贏啦,即刻無人敢回我
唔係話有更新好咗?
算鳩數啦
N拎得出手都係預你唔洗點理就用到尾
C係拎出來俾你睇住來用 用用下就用唔到
話C記有黑科技 聲稱次旗艦嘅R3身上都無乜見到有 除左個眼球追焦
睇來唔係擠牙膏 係擠唔出先啱
如果我揸住上個月先出嘅R3睇Z9發佈會 應該會嬲到一嘢掉部R3落地下
咁講真 z6 7有啲位真係慘不忍睹 完全覺得嗰時nikon係唔知自己做緊乜
不過第二代已經改善哂 啲S line鏡又高質 出埋Z9 真係大師兄返嚟嘅感覺
當時Nikon完全冇無反經驗
佢嗰陣肯一直更新Z6 7係已經盡左最大努力
最起碼唔係出多部機叫你買新機
啱啱出嗰陣R都俾人屌啦,由其是個touch bar
等Nikon下年出z8即買
我嗰時做左一個衣家都覺得幾明智既決定,就係入D850可以拎住一部單反完全體睇住黎食
衣家可以慢慢等佢下放Z9功能去大MP body
未計過熱問題,仲要係有8k 60p,佢部垃圾R5有冇呀?Z9淨係個果凍效應嘅分別已經足夠打低佢部R5啦,仲要係無連拍blackout問題,啲豬閪奸狼犬真係弱撚智既
出一系架nikon....

global shutter個時都有,都無快門

而家係幾1系FF化姐
罪大區都有人讚Z9
反而C區真係多盲粉
我係Canon好多年用家,都剛剛有份於Canon區贊Z9
係好就要贊,從來只會崇優,冇任何品牌情義結
B&H預售價仲平過R3 USD$500,R3真係食得蕉
罪大係FF無反可以成功壯大同領先係因為以前佢捨得俾黑科技唔唧牙膏同開放態度先吸引到人入會,所以呢班罪大用家係好現實,邊個品牌肯出黑科技肯大方踩爆成支牙膏,就自然會用欣賞角度去睇

邊似得隔離奸狼班豬閪帶住狹窄嘅信仰主義呀,唔抵得人哋良心進取,又淨係識得打飛機奶奸狼奶到一地都係,仲成日帶住以為單反年代相機界大佬嘅榮光角度去俯視其他品牌,好似以為自己仲係大佬,心態仲要係以為自己係奸狼股東咁,就好似班支那人韭菜以為自己係趙家人咁,所以抵班奸狼犬成日俾奸狼當狗咁撚同韭菜咁割
呢幾年用得sony都係鐘意高cp值既人,z9又真係cp非常高
而Canon買家。。。睇cp值冇咁重
佢地會叫你買錄影機
lm先 睇咗個支那youtuber講到大師兄歸位咁
我用緊r5都即刻訂左部z9

之前就係覺得部z6對焦太廢先轉r5
枝100-400係MIJ?
呢個價錢,呢個質素,有啲似當初a73出個時氣勢
😎多左人入嚟,唔買都追下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞