Diablo II: Resurrected (1) 有冇人玩

1001 回覆
11 Like 168 Dislike
我最鐘意入7人場然後單機
8個死靈打牛關,係啲骷髏多過牛
仲可以復活牛
場面好混亂呀
百幾人圍隻牛王
今次可以殺牛王太好
以前玩20屍爆 成日炸死埋牛王都唔知
計fcr
就係有深度隻驚先耐玩
打符都係 佢都係預你合上去多過打出
我揼石出過30 不過單機
合到天黑都未合到33
學留上d 人 話齋 好多野都係上網見過
自己未見過 懷疑自己一直玩緊醃割版
基本上玩到後期
要高符都係靠 交易換番來
IK身
如果新仔要遊戲體驗應該點玩好?我見上網有教哂邊個階段用咩符文組合,我應唔應該跟?定自己on99咁玩先好
最好就跟, 我以前都係ON99咁玩
睇完攻略先發現, 乜原來D符咁撚有用.....
玩既時候, 你自己都可以比較下D裝備
因為我公測個時打到黃裝,但又無洞。
想問符文組合係咪一定強過黃裝?

簡單D講
藍字係特化專精 加最多攻
通常係+3某技 再加少少野 不過都係攻 冇其他野
黃字比藍字係平衡少少
會加技 有其他少少野 但係好難出勁野 因為D字綴好難洗
綠字通常要齊SET先有用
最簡單 唔洗腦既玩法 又夠穩定 好岩法型既角色
金字就固定 見名識裝
但係某D部份既裝比起最勁既黃字係會弱小小
單砌通常都會比綠字差D
但係搭左符文就會勁好多
我都係得台幣 係咪要買點數先買到?
一圖解答你
poe鍾意玩冰弓coc
想問下d2有咩流派係類似?岩唔岩起手玩?
D2 冇COC
但D2 你要玩得爽既 可以玩 毒靈/ 冰封球法師 / 風德 / 弓馬 / 標馬
但要玩得爽同勁, 都要咁上下既 裝備限制

所以你都係玩番D 開荒職, 賺下錢先再諗
咁有冇啲流派係好似coc咁 一出技成個畫面都係特效 花到啊媽都唔認得
點解咁多人問點買
標價台幣你照買佢會轉港紙嫁啦
TRAP 剌/ 冰封球法師 / 風德 / 毒骨靈 / 弓標馬 果D都係
不過最主要都係用1-2招技
但係有好多其他SUPPOR 既功能技能咁

不過冇得好似你POE 咁, 可以用COC 連幾招技一齊放

但你要玩得爽, 你最主要係有齊D 符文組 / 其他暗金裝
最基本 符文組係 迷團 呢件, 因為呢件裝備 可以+1 傳送(TP) 技能

除佐法師之外, 其他職係冇傳送, 你刷圖係超唔方便
(除非你買 聚能 傳送果D裝備, 但都係極唔方便,修裝好貴)

所以你FARM 到有基本裝備 + 有件迷團 你先再諗要玩咩職會好比較好
唔該巴打 細個冇玩d2 唔知識唔識玩
我D2 同POE 2隻都有玩
POE 到而家都仍然玩緊, (剩係玩新聯盟)
D2 我以前係玩開 美西天梯 / KYO 私服果類都 玩過下
但冇玩N年了, 見而家重制完 , 有興趣番來屌2屌

但自從出佐POE 果時 我轉玩佐POE 好耐
我玩POE 年資 係由 國際服公測 玩到而家3.15版本 都仲玩緊

重點係, 我可以同你講 D2 係易上手過POE (N倍)
如果要由一個 新手 (0知識既情況下去 教/學)
D2 係好易上手 ,同冇咁複雜
如果你有玩過POE ,仲會比較再易D上手

所以你就算新手玩D2都唔洗驚,
相反POE 就真係頭都暈,
我諗farm到迷團之前,其他裝備都已經唔「基本」得去邊
我諗高符30 31 果種 ,個難度, 同POE 打到/抽到 獵首 差唔多
我以前斷斷續續玩佐幾年D2, 都未試過趺
如果唔係靠交易 既話 冇咩可能會自己打到
但應該未到POE趺鏡 咁難既
(長玩8-9年POE, 但都未試過趺鏡同獵首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞