Diablo II: Resurrected (1) 有冇人玩

1001 回覆
11 Like 168 Dislike
歡迎入坑 但要記住係廿年前既遊戲
擺脫現今標準你會玩得好開心好享受
就算無重制
一隻game 生存到咁多年仲有人氣有佢道理

YouTube 大把教學養成片 睇定岩架喇

我就係嗰個on9仔啦。
D3首發就入咗,當年仲專登換電腦同換mon。
經歷過AH同幾次改版,最後買埋DLC之後就放棄咗。
因為真係唔好玩。無D2味不特止,新元素亦唔吸引。

要到真係好玩,係早三年入咗switch版,發覺佢成個遊戲幾乎砍掉重練。
雖然都係無D2味,不過成個系統完善咗好多,賽季又有專屬主題內容。
如果唔D3當係Diablo 2嘅續作,我覺得係好玩嘅。
D3當無雙咁玩都有小小爽度既,但真係好似單機 GAME
其實真係OK㗎,
起碼叫易學易上手,最多一個賽季學一個打法,
撞啱嗰季改動唔大,連學都唔使學。
D2就有深度好多,如果唔花心機、時間,未破地獄都已經勸退咗。
希望更新新符文組 同職業裝
儲定錢用聚氣杖/頭冠飛過去執左支杖即閃以後唔返去
都要殺下條肥蟲,算多寶跌
D2我覺得都叫易上手了, 係咁易睇一陣攻略就得啦,
PRO D睇埋數據但都唔係必要

對比POE, 老手都唔識教你 每個機制都成篇論文, 你唔睇哂佢就玩唔到, 仲每3個月改一次
POE我就無玩過,但聽返嚟口啤係好嘅。
不過嗰陣已經少玩電腦game,就miss咗。
當時真係估唔到佢作為一個類暗黑嘅新遊戲可以咁成功。
同埋有時放工係想打機輕鬆下,
冇時間打機都要再 study
新手一開波係咪用法師較好?
係唔係23號打得
POE棄兩季返去已經要好似新手咁由0學起,地圖機制成日大改,裝又呢樣遺產嗰樣nerf,原本玩嘅build俾人nerf埋嘅話真係除左恭喜都唔知講乜好
PC 買過一次中伏, 點解你仲會買多次switch 版
Poe有單機就正可惜
POE好唔新手friendly
好多新手會想係youtube搵個又型又勁嘅build去跟,通常都會係coc個類,事實上個啲貴到仆街,咩複製匕遺產裝,玩落完全跟唔到
實際入完坑淨係記通貨價值都可以記半個月,學睇裝學幾個月,跟住就無心機玩落去棄game,以前導左兩個fd入坑都係咁
對,所以依家打機都盡量揀啲唔使學,輕鬆9玩嘅。
D2真係以前玩過,有個底,依家先會玩。
如果要我從新學玩一隻新game,肯定不了。
唔敢講法師係最好,但頭3應該係。
23號夜晚11:00
嗰陣另外拉咗3個friend一齊再入坑,
諗住隨便玩兩嘢,點知佢大執完,整體感覺OK喎。
成班friend開荒又得,之後solo刷秘境又得。
真心OK嘅,趁D2未出,你都試吓先啦

我以為22號夜晚11點添。
特登玩返舊版備戰 試咗召靈 冰法 錘騎
法師真係最順手,一路飛直接解任。
其他用傳送杖其實都有啲麻煩
傻嘅先玩
變咗共雪不特止 出埋隻垃圾俾你地就當寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞