大家覺得今年903 組合金獎會係mirror,rubberband,callstar定dearjane?

806 回覆
51 Like 13 Dislike
霸獎霸得最勁都有面叫人還獎 cls
隻至尊棄咗用嚟換女金又怨?
最女唔夠人投又怨?
仲要收利息?比佢阻住上位嗰班女人有冇叫佢還利息吖?
做慣春
頭兩plug都好普通好大路
我想PER SE拎
冇啦,除非再有好歌
Indie原罪
聽vani訪問歌手
就知佢同啲歌手真係熟
艾粒森美嗰批都有同歌手熟
但都唔算勢利
麻利打後嗰批 除咗急急子
就真係勢利
903男女組金銀銅唔係計人氣
如果要計人氣
當年方大同就唔會贏到古巨基拎男金
大腸還好啦
不過成日比人話偏心黃妍同aga
係留下來的人大路姐
集合吧同沒明日的恐懼都好有特色
大路 同 普通 係兩個形容詞嚟
留下來的人 係 大路 但 普唔普通就見人見智
至於集合吧 好明顯唔大路亦唔普通囉
似多街客fans

身邊有好多冇睇開concert 唔太熟廣東歌嘅frd 都會話想睇dear jane 演唱會

但通常有睇開演唱會 熟樂壇多d嘅frd就對dear jane 唔大興趣多數原因係太Mk/ 慢歌首首一樣不了

利申我有睇Dj x aga 覺得DJ快歌幾好 慢歌就真係太pop太Mk
in motion幾時有拎至尊碟?
仲有佢淨係03-04拎過兩次最女咋喎
反還反,我都認同容祖兒霸獎霸得好過份,但搞返清楚啲事實先得唔得
sor get錯咗自
冇諗過會有人覺得應該要還獎俾容祖兒
少少利息?

女金903幫佢調位調咗幾多次?

正路 04 人瑞 05 Hocc 08 Kay

結果係萬年女金

仲要有排還最女俾佢?
講質素條友根本冇一年係女歌手之冠 正宗霸獎
明日恩典 好事多為 天之驕女 vs 勞斯萊斯 化蝶 如無意外
Lucky Star 跑步機上 與蝶同眠 vs 囍帖街 十七度 鍾無艷
空港全碟 vs slowness 全碟
仲要折墮到要用星座膠歌攞十大
我都唔同你計fi堆快歌同ivana啲藝術品啦
質素呢? 邊到有質素?
話佢勤力嘅人地坑拿仲出得多歌啦 又唔見你地抱怨唔比獎坑拿?

人地Eason 後期起碼真係冇對手之下攞金再掃獎 你隻容蛆兒呢???
少少利息?

女金903幫佢調位調咗幾多次?

正路 04 人瑞 05 Hocc 08 Kay

結果係萬年女金

仲要有排還最女俾佢?
講質素條友根本冇一年係女歌手之冠 正宗霸獎
明日恩典 好事多為 天之驕女 vs 勞斯萊斯 化蝶 如無意外
Lucky Star 跑步機上 與蝶同眠 vs 囍帖街 十七度 鍾無艷
空港全碟 vs slowness 全碟
仲要折墮到要用星座膠歌攞十大
我都唔同你計fi 12-14年 堆快歌同ivana啲藝術品啦
質素呢? 邊到有質素?
話佢勤力嘅人地坑拿仲出得多歌啦 又唔見你地抱怨唔比獎坑拿?

人地Eason 後期起碼真係冇對手之下攞金再掃獎 你隻容蛆兒呢???
但好悶,完全唔覺得發揮到c allstar嘅特色,分體前嘅歌正好多,如果唔係主題,個noise可以來像到細幾多
想知你覺得C AllStar休團之前邊啲歌係高質&發揮到佢哋嘅特色?
生於斯打後果兩隻ep先悶

〈集合吧〉曲風特別 主題啱晒佢地復出 同時又啱白港人聽 咁都冇特色?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞