大家覺得今年903 組合金獎會係mirror,rubberband,callstar定dearjane?

806 回覆
51 Like 13 Dislike
今年1月1 投票嗰陣鏡仲霉梗未爆紅
咁應該係我錯覺
係我樣衰咗
紅左但未紅爆
多電話卡咪得囉
以前偽毒坤用太空卡種票比人屌柒
依家都變得光明正大
仲要串返其他歌手粉絲都可以買
年尾邊個上造星4做評判導師就會拎到
上年林二汶
佢班粉冇咁戰鬥格
最多係花生友,古天樂都係咁樣贏
想per se 攞獎
唔係金都好
唔係年年都有gimmick,有noise嘅人有份候選
今年的話,如果班花生友要做,就應該係做MC $oHo & KidNey
不過唔知花生友嘅力量最後夠唔夠贏鏡粉
根本掌握唔到鏡粉手握幾多票
變返以前年年陳奕迅楊千嬅咁樣
立場蘋果嗰陣狂出mirror演唱會啲嘢 又話咩香港加油 比人感覺好黃
然後大台姜容柒一鑊同193反153 又吸多一批fans
最後就係大叔的愛加al生日牌 搞到人氣真係谷到盡
最歌5強喎
我見又kay又小明
以為最女
年尾立場 娛壹 kingjer一定會再發功
大叔的愛無疑幫佢哋吸到一大堆fans
但係演唱會&大台搵人扮姜濤就應該只係吸引到大眾目光,令更多人識佢哋,但係未必吸到fans
呢三個真係勁煩
立場都唔知佢插手娛樂新聞做咩 仲要勁有私心 雞容湯怡支持文匯報就報 鏡柒左咁撚多鑊就扮唔見
後邊兩個收錢做嘢就算啦
大台嗰件事會令本身反大台嘅人覺得撐鏡就係反大台
吸咗一大喳跟風粉
姜容嗰期撞正鏡出Warrior
公道啲講 首歌加個mv係吸引嘅
都唔知立場裏面有鏡粉,定係見咩紅就報導咩
鏡個演唱會有咁多4k fans cam 片
RB、Kolor、C AllStar就淨係得文字報導
片都無條,明明後者三隊個演唱會都有回應到香港社會
鏡就係一般演唱會

(雖然立場都有訪問RB & C AllStar,之後都有為小明拍4k fans cam,但係見到連立場都偏心鏡,都唔知可以講啲咩
真係出歌回應社會、一定有part講香港嘅演唱會就唔拍,反而拍話題組合,立場其實係咪唔夠hit rate要靠鏡吸人過去睇)
其實各種網媒都好似唔收錢都想幫mirror奶呀奶
幫佢地宣傳吸下views都有賺咁
立場點會唔夠hit rate
冇咗蘋果個個黃絲都follow
有話題有clickrate就衝去拍㗎啦
唔係咩叫娛聞

又 係咪三面台易拍啲?
都係一貫黃媒鍾意造神嘅風格
因為真係寫有關佢哋嘅嘢,個engagement rate就會明顯升高勁多,所以大量網媒見到佢哋出個story都寫出個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞