大家覺得今年903 組合金獎會係mirror,rubberband,callstar定dearjane?

806 回覆
51 Like 13 Dislike
當年一姐多次開口講明想要至尊歌
同要拎埋自己同公司嘅quota嚟換
所以話903專業推介呢個名真係得啖笑
香港頒獎禮真係勿認真

金曲獎就真係pro,有哂會議紀錄公開票數同過程
香港幾時會有個金曲獎
有都係俾香港人屌多
台灣金曲奬都係政府主導
咁你望下最近港台首冠軍歌先啦
我覺得金像獎嗰種業內人士不記名投票幾好
雖然電影公司都有拉票
但歷年影帝影后賽果大多數都正常
cash個金帆音樂獎都係咁玩法
不過冇乜人理
想當年100毛出post公佈叱咤組合獎嘅結果,嗰年組合金係C AllStar,跟著嗰個post勁多人插點解唔係Supper Moment

嗰年兩隊成績都唔錯,
同埋叱咤啲金銀銅係由903決定,唔係觀眾投,
衰啲講句,903鍾意頒比邊個就邊個

班人根本平時唔留意,又唔清楚啲規矩,
年尾先嚟關心下903,唔啱自己心水就鬧

其實想要個金曲獎,都係想有個公開透明啲嘅評審機制,
等留意開嘅人睇得條氣順啲,
同埋可以攞個公開透明啲嘅機制,去比班忽然樂迷睇,每首歌、每個組合、每隻碟都係透過公平競爭+專業評審認可,先可以攞到獎
個獎係有份量,唔係做馬做出嚟
然而即使有曬你上面講嗰啲嘢
絕大多數香港人都係唔會留意,然後年尾公佈賽果嗰陣照樣跳出嚟屌
根本香港人唔會care呢啲咁深奧嘅嘢,大部份人都只係想要啲易入口、速食嘅嘢,你好似台灣金曲獎咁嘅取態搞出嚟個結果應該同香港樂評選差唔多,主流香港人一係屌一係wfc
人哋台灣政府唔會插手得獎結果
同埋港台本身個上榜機制都含糊不清,以往啲獎都頒得麻麻(20年個男金頒比周柏豪、越難越愛有十大),
仲要依家加埋李百全依家要做政治任務
所以無寄望過港台會做到金曲獎個lv.
我年年都有睇香港樂評選
如果唔係班忽然樂迷會出嚟對叱咤結果指指點點,真係疊埋心水去睇樂評選個結果&評語好過
same
樂評選各方面都好啱我心水,我都有FF過如果發大嚟搞,有實體頒獎禮、有媒體報導會點,但好快就feel到唔會work,因為啲口味太偏離主流,而且香港人不嬲都唔buy呢種業界內部評選,佢哋要嘅係好似Chill Club嗰種一人一票嘅民意代表
香港太多識字嘅文盲
寫到明都唔會睇
叱咤年年都有講明遊戲規則
咪年年都成班文盲衝出嚟柒
香港人本質就係咁
港台以前都頒過獎韓紅孫楠
不過香港人自己唔留意
今年先忽然關心
比香港人選都會選咗吳業坤同古天樂呢啲出嚟
chill club好在冇騎呢怪入圍
學叱咤加多四個我最喜愛獎比佢哋投囉
講到明佢哋只可以左右到四個獎嘅結果
其他都係由專業評審主導
雖然佢哋都係會照鬧
因為chill club要上榜歌/歌手先有得入圍
其實咪即係有篩選嘅普選但啲人又會瘋狂吹奏
係,chill club也不一定公正
20年個男金係柏豪
新人銀係thor

好奇怪,有好多人投佢地???
賽果係班忽然樂迷心水咪吹奏囉
豬邊會用腦思考
之前dj閆擎出story講過
叫咗你哋投又唔投
最後評審盡咗力都救唔返個賽果

應該係少人投
而投咗嘅票又一面倒傾向某人
撚太撚講果個冇左影
仲有十鳩幾年最優秀女歌手係艾辛
上年牙醫輸比周柏豪真係呆L咗
雖然以前港台d獎都係少少亂嚟
利申:次次乜7叱咤港台新城都努力投,不過多數都係射咗落海
艾辛單春拎咗十幾次
佢邊擺得平咁多間唱片公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞