大家覺得今年903 組合金獎會係mirror,rubberband,callstar定dearjane?

806 回覆
51 Like 13 Dislike
下下討論大前提就係今年鏡仔最紅就合理化所有結果,咁就好理智?咁其他歌手出歌嚟仲有咩意思
認同Warrior幾高質
不過而家係講緊Boss
有好到要成個電台由朝到晚唔理咩節目都係咁播咩
903要谷拉闊,播jer播Tyson yoshi播Keungto都可以理解嘅,但係最後講完一大輪又係播Boss...
認同
咁樣唔係帶起樂壇
只係用班鏡粉嘅所謂影響力
去將所有頒獎典禮淪為鏡粉遊樂場
以前嘅903就算幾紅都可以冇獎
90年代至00年代嘅劉華都係受冷待
stephy首電燈膽爆紅,ap夠都冇獎
twins幾紅都好,喺903都冇話掃獎

只能說903早就變晒質
本身已經有投票獎項反映人氣,而家專業推介嘅獎都人氣行先,班DJ 嘅風骨去晒邊?
班DJ變晒鏡仔花痴好耐啦
講真風骨一早就冇
香港one direction
903直接改名叫YC樂壇頒獎典禮算啦
聽電台都聽到心淡
更何況佢地係出歌個個
好似無論做得幾好
都比鏡cum哂
連dj都唔平衡下個生態
我地做得d咩
真係黃絲頒獎禮就播多啲小明 RB CAS啦
viutv特約就真
投票刷view又唔夠班癲婆嚟
頒獎禮又偏幫到出面
好灰
掛羊頭賣狗肉咪依啲囉
呢啲都唔洗加密啦
等人知道班dj有幾醜
因為我地㩒入去係真係為聽歌而唔係刷view
但係而家就將view數同首歌好唔好做正比
真係好心痛
留下來的人啱啱先過1M
今年mirror咁多首歌 (計埋solo)
最L正一定係warrior同狂人日記
原本都唔想出聲
但係真係太過份
聽咩節目都係boss
我都唔係反鏡
但係903咁做真係好醜惡
又禁講
而家係咪調十大比boss 唔比warrior
咁都幾sad
紅自然多人追捧,市場定律… 合理架..
其實隔幾年都有呢個情況,睇市場需求

另外每年好多歌手出道,有實力真係好多,獨立歌手都好多,佢地出歌好多係要多人認識同欣賞大於獎項

所以講其他歌手出歌有咩意思真係好唔尊重音樂人

同埋呢度講緊今年903獎項.. 唔好拉太遠喇
如果係咁
鏡粉都反啦唔該
相比之下Warrior高質好多喎
播夠就唔叫調啦 好似係

邊個估到Boss會> Warrior
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞