大家覺得今年903 組合金獎會係mirror,rubberband,callstar定dearjane?

806 回覆
51 Like 13 Dislike
我的驕傲當年係超hit,港台、新城同CCTVB都係至尊歌,但903竟然只得第7位,上榜週數亦短,呢首明顯hit過七友。
坦白講,以現時Mirror人氣,橫掃組合獎的確合理,其他組合個人氣差太遠。
Vani 好多歌手fd
剩係呢兩個禮拜都播成幾十次
Mirror贏哂啦金銀銅掃哂
不嬲玩法都唔係人氣決定金銀銅
組合金銀銅係咪人氣決定,睇903嗰年心情啦

2013年(《無盡》一出爆紅嗰年)、2016年都係C AllStar組合金,Supper Moment組合銀,
2014-2016年Dear Jane一直都係組合銅

13、16年,甚至係2013年之後,論人氣,點都係Supper Moment高過C AllStar,而Dear Jane個人氣就應該同Supper Moment不相伯仲

至少問班唔係成日留意廣東歌嘅人,佢哋大部份都應該係鍾意Supper Momemt/Dear Jane 多過C AllStar

組合金銀銅係睇班唱片公司點同903 deal而決定出嚟嘅獎嚟架啫
再唔係睇下903有幾勢利,見邊隊話題度高,就造個獎比佢
橫掂ap任佢造,903最喜愛邊個,咪造個金獎比佢囉
嗱 我就唔認同13 14年 SM人氣高過CAS嘅
15年打後就係喇
其實dear Jane 人氣唔係想像咁高
太長唔quote
但cas人氣低都講得出
13-14最喜愛組合都係cas喎
講die heart fans唔計普通樂迷嚟講
Fans數應該都係cas高高supper啦
以前中學班班都有caf 仲要係喺廣東歌唔受重視嘅年代
嗰陣個個話鍾意supper但除咗無盡都唱唔出第二首
Vani都係老一輩dj 感覺同老一輩歌手熟 後生嗰啲感覺就功利好多
係麻利cheap 啫 日日擦do姐鞋
Cas 當年紅係因為旺角起家
五場紅館人氣仲低???
我講當年,紅歌多d
sor,get錯
我覺得C AllStar係容易令人變做會投票嘅fans,但係廣泛傳唱度唔及Supper / Dear Jane

同樣係13年嘅歌,我個圈子嘅人,會同我讚《無盡》嘅人係多過《薄情歌》

都係喺K pop全盛時期,廣東歌不受重視個年代,我個圈子裏面,
啲人係會post/唱《無盡》、《沙燕之歌》、《世界變了樣》、《不許你注定一人》、《遠征》多,

再加上100毛報導2016年叱咤係C AllStar攞組合金,Facebook啲comment係圍插問點解唔係Supper攞,

所以我先至覺得Supper人氣高過CAS

咁睇嚟係我觀察唔夠全面,要靠各位補充
年代唔同
2015打後一定係supper紅
講歌 無盡係hit過薄情歌 但講overall人氣 我唔覺得13 14年 SM係高過CAS

到15年 我覺得兩隊差唔多 CAS輸最組某程度上係有好多兩隊都鍾意嘅游離樂迷覺得CAS都攞夠啦 係時候到SM 呢個就我個人感覺嚟

到16年 嗰時SM就真係高人氣過CAS喇 從此反cup
咁佢in motion至尊碟 再加一堆最女啲獎 903都有排還啦

拎返少少利息都俾人嘈

903不嬲都係咁ga 啦
鬼叫佢食咗RB嘅至尊歌
係RB喎,有光環㗎
又用埋軒叔個至尊碟QUOTA換咩
佢一首至尊歌搞著咁多人
仲要佢開口話要拎 咁肉酸
比人屌好正常喎
攞咗成11次女金嘅人好話903應該還獎俾佢
佢自己都唔知搶咗幾多次女金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞