[Switch/3DS討論] ARMS今週末試玩有新content; 聖劍Collection 6月1號 (39)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
SE淨係手機驚都垃圾啦

你估仲係廿年既SE咩

咪又係淘仔貨
不過都幾夠膽,唔驚人報海關
賺果小小

講返先 我淨係見到咋

出下道具咁,其中幾隻出限定裝
同埋唔係套卡
係 amiibo 公仔
唔好拎埋d垃圾老翻卡紙出黎講
我想請問switch隻聖劍有無得連機(wireless)?
定係一定要一部機local

同埋(細個玩過而已)係咪要玩一排有同伴先有得2P、3P

好似要同一部機先可以2,3P

無同伴點2p ... 你想一個控制走位一個控制攻擊 ?

唔係講現實同伴呀
我印象中有集一開始得主角,玩下玩下先有其他角色加入

唔記得啦,係咪兩集一開始都有得3p?

唔係講現實同伴呀

聖劍2 來, 過時3打超正
同埋唔係套卡
係 amiibo 公仔

其實嗰啲卡咩嚟?我見有啲人講咩「套卡」睇唔明
係咪即係老翻紙,扮amiibo俾機感應咁

唔係講現實同伴呀

聖劍2 來, 過時3打超正

但我亦有印象
3條友行嚟行去唔知攻略,街啲敵人又唔勁
有段時間鳩行都幾悶

不過細個見到幾人玩嘅RPG已好興奮
PS1有隻4人玩嘅立體公仔RPG又係幾正,拖版係常事
順便問下,我將 switch 插 dock 叉電
係咪一定要當開咗機?(本身熄咗機)

因為叉完我拎出嚟佢又當省電mode
想問下 有冇人有世界樹の迷宮5
同埋唔係套卡
係 amiibo 公仔

其實嗰啲卡咩嚟?我見有啲人講咩「套卡」睇唔明
係咪即係老翻紙,扮amiibo俾機感應咁

簡單d 講 就係張入左game 資料的八達通

咪又係淘仔貨
不過都幾夠膽,唔驚人報海關
賺果小小

講返先 我淨係見到咋

出下道具咁,其中幾隻出限定裝

我隻guardian真係日日嘟

你啲 MK 練成點

你啲 MK 練成點

你都見到我幾多分架喇

屌,今日打去老任問個男識員話會比師傅拗返直佢,仲話呢部機既物料較為軟性,可能係我手提mode 打得激得滯自己拗彎左!我話我買左兩個星期多數TV mode會唔會係熱到彎左?佢話冇可能喎(早兩日個女職員先話有可能會咁)
仲話如果人為損壞唔包維修費喎
我覺得老任個維修方向改變左

老任維修講到部機完全無問題,又話部機入dock會刮花根本無人提過,總之全部都係個別問題

因為真係個別問題

其實身邊都幾多人有呢個問題,不過d人費時理

你張貼係唔係原裝? 唔係嘅話,咁算唔算係因為人為因素,自己貼左張唔合規格嘅貼導致刮背

咁唔用貼咪最好囉,咁都有得怪用家

所以建議用老任官方授權係 Switch 適用嘅貼,唔好亂用玻璃貼/淘寶貼
身邊幾個朋友有 Switch,其中一個自作聰明嘅走去用深水埗玻璃貼嘅就發生刮背
其他用 hori / key factory 原裝貼嘅暫時都無事

我第一日出就買貼埋hori
其實好多國外用家都話個座都會有刮機問題,有d當然無,好睇個座批次,有國外用家透過任天堂換個個座就無事
原因話有d批次個座向內拗就會易刮花部主機
真心買街霸同聖劍既都係on9
同埋聖2先係神作
聖3已經唔係

2同3都爆咗機
3絕對係神作

2 神作在當時無乜呢類GAME
3個故事其實好好

買得既都真係當買個回憶珍藏下
應該都唔會賣返出去,2手我諗唔會太多

原本都想買,無中文都算,畫面都唔tune下
最慘起碼改下個雙打變成online 雙打都好
原原本本移籍,無記錯ios 聖劍2都好似有中文

不過3真係神作,音樂,人設轉職等都係一絕

唔係講現實同伴呀

應該兩集都係咁,慢慢先齊3人

唔係講現實同伴呀

應該兩集都係咁,慢慢先齊3人

過程好短,好快就齊三人
順便問下,我將 switch 插 dock 叉電
係咪一定要當開咗機?(本身熄咗機)

因為叉完我拎出嚟佢又當省電mode

叉電一定開機
手提mode插火牛都會
唔關dock事

香港好似唔多人玩

香港好似唔多人玩

之前喺fb啲買賣區見有人賣4,5同新世樹1,但係冇買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞