疫苗多到用不完被扔掉!美國醫師絕望:近半人口拒接種

467 回覆
162 Like 128 Dislike
你入到去果陣就話你聽只係flu 收你成皮野
侵: just a flu
班專家同媒體疫情以嚟不斷改口
今日話口罩有用
聽日又話無用
又有咁多政治操作
科學家唔似科學家
對你失去信任
當然唔會比你立亂插入
為經濟仲要限人返工消費
絕望師
拒接種師
緊急疫苗安全性成疑 點打得落手
唔係不嬲叫大肚婆/即將大肚既女仕唔好打架咩
五毛霸頭位
Deep state 已經瘋狂日日係唔同國吹確疹,又話變種咁

不過流感消失左兩年冇吹奏
疫苗同肺炎係大騙局

目標係控制人心及利用vaccine passport全球監控
邊係咁計
香港數據 心肌炎同疫苗無關聯唔計
中風同疫苗無關係唔計
血栓同疫苗無關唔計
打完過2日死左 同疫苗無關唔計

所以99.99%
準備大肚有得唔打咩?
係香港唔係你想唔打就唔打 政府會半強逼你去打
但係依家都未有5成人打咗 咁都唔係好強逼姐
除非係番政府工 咁如果連宣誓都肯既話 打針對佢嚟講濕濕碎
Novavax 疫苗 還是比較好
Nuremberg Code 係美國有court case 確立,政府根本迫唔到人打疫苗
侵犯私隱喎
地平都好多人信啦,美國特別多呢啲奇怪人
但 美豬近期好似 迫 公務員啪針, 唔啪就要定期驗毒 喎
你呢啲唔係叫接受醫學知識
係叫盲目相信

醫學我唔熟,但工業發展上有好多發明都係要靠時間去驗證

1. DDT 殺蟲劑
1940年代啲人發現 喂呢隻野好撚正喎
又對人畜無害又減到蟲

點知過左廿年先發現DDT 唔會分解又搞到啲雀呀 魚
生唔到仔 最後先禁用

2. 飛機隻窗
最開頭有噴射客機嗰陣隻窗係方型
但飛左幾年發現好多機都無啦啦空中解體
研究過先發現係方角隻角承受好大壓力
最後金屬疲勞爆窗
之後大家咁鐘意去旅行都知飛機窗係圓角

3. 石棉
最開頭發明話隻野又防火又隔熱又隔聲
無論車船飛機起樓都用佢
又係過左廿年先發現人吸入左會有石棉肺
最後禁用

去返疫苗,你地點解可以係未夠一年時間就大大聲咁話疫苗無副作用? 到底有冇副作用係無人知,要靠時間去證明
好多機構都逼人9月前打齊2針啦
所以8月先book 到爆晒
打完疫苗都係會中招都係會傳染
如果只係為降低死亡率,咁其實只有老人家最有需要打針,後生仔中武肺唔會死,但老人家三高又話唔打得,咁打黎做乜?!

打完又防唔到變種,遲啲又要補打第三針或者長期打,咁同流感針有咩分別?流感針又唔見你哋咁踴躍每年去打?

都係個句啦,中武肺都唔會死,你地驚乜撚野?相反打針會有血管同心臟長遠性問題,政府幾時開始突然咁關心你地嘅健康生死?除咗造大數據之外,我諗唔到理由要打。

再者打唔打針係個人意願,點解可以逼人唔打就要強制自費檢查或者無得升職加人工煩到你肯打為止?

我亦都多謝谷針撚幫手製造群眾壓力,將來大多數人打左針,政府就可以好方便咁推行疫苗版安出心行,無打針就乜權利都無,反正大多數人都打左唔會care小數人嘅生死

呢度咁多連登仔sell針睇到我眼都凸埋,唔講仲以為係政府PR打手
好應 真心班傻閪唔想打咪直接講 係要夾硬話風險大過收益
真係有實質證據就去出paper la 鐘意屌人盲目服從權威 咁你咪去打敗權威

成班淨係識走嚟連登開埋啲濕鳩po叫人唔好打針 信你我不如信專家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞