疫苗多到用不完被扔掉!美國醫師絕望:近半人口拒接種

467 回覆
162 Like 128 Dislike
死返去波台啦

打手得咁低級
睇下依到啲言論就有好多 不意外
又關侵事,其實一開始叫人唔好打係 dems 呀,登同賀都話疫苗冇經正常程序,啊得掂呀。
如果要一世全球攬炒封關,換取病毒騙局失敗,非常樂意
咩藥都有副作用添啦
covid疫苗嚴重到會腦出血呀,你打埋我果份
依家洗咩信陰謀論,大把嚴重副作用事實擺響面前
點解依個post d 疫苗撚唔見曬
糖尿病keep得好冇野可以正常人咁好長命
隻病毒變種快過疫苗
而且隻疫苗過幾年有無後遣症

你肯定無諗過
咁又啱好咁講
打唔打從來都係自己嘅自由
唔好再搞分化唔該
轉頭有個唔打疫苗嘅又開post屌疫苗撚
好撚煩
尤其是香港 可能真係冇咁迫切
好睇個人 我呢啲成日忍唔住手R塊面嘅就會想打
堅持唔打🤟🤟🤟🤟🤟🤟
係班專業人士令到人唔再信你地。 口講政治中立,實質配合政治推疫苗,副作用提都唔提,出事先黎講。
你叫為佢地真擔心啲人死唔死咩?純覺得啲人唔打針佢買左咁多枝啲錢蝕左唔順氣咋
侵之前想封邊境,個時班專業人士起度反對,個個中哂招就話人唔打疫苗
而家係本來唔打疫苗會無事,打左疫苗可能會死既問題

而且仲要不斷打,因為病毒會變種100%防唔到傳染
大肚梗係唔打,始終有真實案例。
但未大肚快手打完,隔一排做人咪安全囉,除非條仔打完無哂啲精
Pin呢個比上面班叫人打疫苗既白痴仔睇
信者恒信,不信者恒不信
兩邊都知道冇可能改變到對方,不如索性慳返淡氣all-in 豪賭好過。
係呀,最大嘅後遺症就係手痛咗半日,真係非常非常重後遺,差d死
如果考慮埋藥廠嘅關係
更加唔會去打

我自身覺得藥廠都要賺錢
就算佢哋研發到疫苗
都唔會畀你一針搞掂
慳番淡氣好過啦
適者生存就係咁簡單
Antivax 要死既 唔通唔比你死咩
班anti-vax如果自己相信陰謀論/懷疑科學,咁你地咪自己唔好打囉,jm9要批鬥人地,好似你唔打人地一定又要跟你唔打咁,咪撚睇到自己咁重要啦,7成嘅連登仔

仲要大條道理咁詛咒打咗嘅人死真係好幼稚,人地分明話你聽後遺症就係手痛半日,你就話人過2日死㗎啦。

好啦,人地運動員醫護都打完幾個月仲要拎埋牌,班友又當睇唔到。根本佢哋就係只係想睇到自己想睇嘅嘢(like. 邊個邊個1個月前打完針就死咗),下下拎1/1000000嘅野嚟講。咁你坐飛機都會死啦你咪又係去日本台灣,屌,曬鳩氣
一於立例無打疫苗受感染者一律不准使用公營資源去治療,如果死都要死係自己屋企,已死的一律由政府集火葬以免傳染他人,骨灰集中撒落紀念花園去紀念拒絕疫苗而喪命的人。
可以blocked ,露底
好多資訊唔透明,隱瞞好多打針副作用,疫苗根本未過臨床實驗,緊急批准,你見啲人打前唔查清楚就知,打入身體嘅野都唔了解,政府話打你就衝
唔好以為打完就會好,打完都中中完更嚴重,對變種都無乜用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞