疫苗多到用不完被扔掉!美國醫師絕望:近半人口拒接種

467 回覆
162 Like 128 Dislike
咪一切回復正常囉
打咪打唔打咪唔打攪咁多做乜
呢啲早死早著啦
醫師無生意開始發窮惡
Covid 治療免費喎
好多人 經濟支柱 養頭家
真係經唔起風險
樓主段新聞好似講緊啲美國人直頭唔接種咩?
一個人打唔打針係科學問題
一個國家嘅人打唔打針係政治經濟問題
起碼香港衛生意識好又相信口罩呢樣嘢

又唔信口罩又唔信疫苗唔通真係拎住本聖經搵上帝咩
侵係咁hard sell Pfizer 做trump vaccine
變磁力王單嘢堅架喎
識人打咗AZ然後吸到隻匙羹
香港人唔打針,都識戴😷出門,英國防疫限制都解除埋。
入icu/要呼叫器好撚貴
乜撚嘢呀
復必泰咪輝瑞 咪美國有份囉
其實係唔打針會死定打針會死?

呢個世界幾時變咗有人會咁關心其他人嘅生死?
嚟m呢啲本身就好多嘢可以影響未必關事

但大肚婆就真係唔好去打
打多幾針身體好
對於全世界政府嚟講,一定係死推你去打針,因為多一個國民打,對成個政府同國家係百利而無一害

如果萬一自己打針死咗或者有後遺症,自己同自己屋企人係完全100%承受呢個損失,所以打唔打針應該自己決定
中肺炎後生9成9都醫得返
中疫苗後遺症咁就一世
最重要 打完疫苗都唔代表你唔會再中
MY BODY MY CHOICE
你打four 兄
美國好多弱智好鍾意信陰謀論
覺得信呢啲先係醒目過人
登月係假、911係拍戲、打卡介苗會令BB大個自閉
最近仲開始多香港人信呢啲嘢
真係好貴,喺美國用呼吸機可以幾十萬美金

不過一般情況下保險會 cover,如果冇保險政府會埋單,需要醫院去 apply
冇錯,好快就會睇到下面嘅情況
antivaxer嘅仔女唔打vaccine而令到measles case多返,班小朋友中年後又因為冇打過水痘針又中水痘,變相易啲生蛇,咩傳染病都流行返 -> 淘汰咗一堆之後啲人有返sense -> 幾代之後嘅人又因為啲on9理由漠視以往咁多年嚟傳染病冇流行到嘅根源 -> antivaxer

其實只係一個循環,可以有改變嘅係科技嘅進步同教育上嘅意識,正如而家啲人因為知道咗細菌而唔會抗拒沖涼咁,如果當年冇germ theory,可能仲會好似以前嘅法國咁覺得沖涼會令疾病易啲入侵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞