疫苗多到用不完被扔掉!美國醫師絕望:近半人口拒接種

467 回覆
162 Like 128 Dislike
呢啲係副作用 (negative side effects) 唔係後遺症(sequelae)啊
啊大學生
你點決定唔係呀
笑咗
佢明明好介意藍絲廢佬,但自己講嘅嘢就係藍絲廢老嘅口吻,check都唔check就去笑人
佢呢啲係免費主流打手
係唔識嘲諷定係點我講手痛係後遺症instead of 副作用係想表達how negligible it is半日手痛已經係你地7成連登仔所謂好驚好驚好驚嘅「後遺症」,繼續ff 打完BNT 20年後你會突然心臟病死
永遠呢D CASE都當唔計
真係當人傻仔咁
一有事就話佢本身長期病患,隱性病患
而家個問題咪就係支針搞到呢D病患加速爆出黎囉
BNT早2個月前入紙正式授權
而家都未批囉
唔係話唔批就代表支野有問題定冇問題
而係D衛生組織都唔知支野仲有咩後遺症,咪唔敢揹飛批囉
連整出黎個D藥廠都唔敢肯定啦
一支未成熟既疫苗,唔撚打就比人話偽科學誤事
再爆點會冇人屌 又話你冇做好個人措施 社交距離 太多人眾集 當㻎世界都打咗針一樣中 咪就係同你全世界未打針一樣 又屌市民
老實講 支針面世兩年後先打都未遲
你最少有數據 同真實反映到有抵抗力

所謂嘅有效 你睇吓點計先 老實講 藥廠都同你玩數字遊戲架啦 佢哋呢盤唔係生意嚟咩?藥廠唔發死人財 唔通同你賣paracetamol咩

仲有 政府利益一樣 迫你打針 降低中招人數 就當政績
打針死係你自身問題 人哋話安全就安全 同林鄭話識幾條柒頭為人一樣 人哋又傳媒 你得把咁解
美國就要政府人員打 老實講 支針有幾毒我估佢哋應該清楚七八成 但打落自己度 唔係由自己判斷 點解要人迫呢 講真 話咩民主 美帝一柒樣

不過港共食相極樣衰姐
個班盲反傻西都係垃圾
訓左無睇,印度滅左國未?
果句啦 講到咁柒勁 打咗針果班會唔會除口罩周街行
你叫政府話打咗針可以唔戴口罩
為人為己姐,不過同連登仔講都廢時,成班自私狗
其實只要全世界唔打,由得佢地吹奏,就冇事
印度好例子
一早講撚咗 隻病毒唔係因為攻擊太勁而死
係細胞因子風暴
只要中招後壓低抵抗力嘅反應 就已經係最有效
其實你睇返人類啲藥理 好多時都要好長時間係疫症下先生產到藥
針只係好短期出現嘅嘢
同埋... 病毒都尋求同宿主共生
你出得無就求生 大大力殺死宿主 病毒得到咩好處
流感抵抗力好唔中,中左身體強壯好快出院
專家話打針死好似得幾個
之後全部都同疫苗無關
唔係唔中,係中左都無病徵/病徵好輕微,根本連自己都無發覺。

就同依家依隻一樣
神農再世

磚家

為藥廠同政府維穩
佢就好
被逼打針嘅我頭痛肌肉痛肚痾
連反應時間都慢埋
心跳平時6x 而家長期8x
有得揀我點都唔會打針
未打個d 真係唔好打
我有個頻道,佢好好有將啲報告翻譯中文版叫piggirl
真?我知有人30幾歲打完走咗,有人大細眼
當你打一大段野,又會無人覆信我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞