疫苗多到用不完被扔掉!美國醫師絕望:近半人口拒接種

467 回覆
162 Like 128 Dislike
無興趣打,糖尿病患,打仲死得快D
岩啊 同佢地講咁多真係哂氣
被害妄想症入哂腦
反正死又係佢地死先
士但啦
忍咩痛
根本藥廠就大把貨想抬價
你試下去爆飢荒嘅國家訪問當地人,個個爭住食野,有錢嘅爭住食大米,無錢嘅爭住食樹皮,就係為咗唔想肚餓。

連登仔美心又話唔食m記又話唔食難食又話唔食真係anti-food

香港遲早一定大飢荒,而家唔食以後冇得食呀,逼你食科興點算!

好多針同藥都要Test幾年以上累積數據
覺得身體差/有慢性病唔打有咩問題
基本上 糖尿底中武肺 死亡率比正常人高八倍

醫生問過 資料搵過 講座聽過
都話只要維持到正常血糖 糖尿病患者係比正常人更加需要打疫苗

不過你鍾意啦
其實都好矛盾,唔打驚萬一中咗好番會有後遺症,打又驚若干年後會有後遺症
香港情況如果有美國咁嚴重 大把人去打啦
既然都唔覺得會中招 做咩走去打 博中副作用咩
但全世界政府迫市民打
因為要經濟要好返
唔好佢哋眼中 經濟差 大家等住餓死
實際上 戴住口罩 同 經濟差 其實影響係唔係大
我覺得而家世界只係回到未提過全球一體化 經商往來真係冇咁勁 但而家科技發達 唔洗親身去到傾到生意
旅遊業係差啲 但趁而家咁樣 反思一吓 咩人搞出嚟 要點解去罰呢班人
但港共迫緊香港人打
搵pr 出稿,一睇就知啦
你打針死係你事,至少唔會傳染俾其他人,經濟損失有限。
邊有人盲反疫苗
係宜家香港呢個情況唔需要打
又0確診 自己後生 肺炎康復率又高
根本冇需要為個95%免疫 去打疫苗 去risk個uncertainty
100%就話打姐
你咁叻有讀過大學 應該知咩係 cost benefit analysis 掛
個人利益最大化 自己衡量打定唔打
計我話
你係比人水咗去打
宜家唔想自己一個有後遺症嘅機會
想拖其他人一齊陪你
好撚噁心啊你
冇錯,有咁多人信陰謀論係有佢既原因
政府真係當d市民傻仔咁呃 谷針既小動作大家有眼睇
唔講鬼佬先,依家近乎全亞洲國家都唔掂
達爾文疫苗
其實所有疫苗都有部分人會出現副作用
但美國佬嘅風氣係有冇真憑實據都陰謀論咗先
有好多人選擇信啲KOL鳩噏
你99.99%呢個數據點得反黎?
面癱算唔算嚴重副作用?心臟病算唔算嚴重副作用?死亡算唔算嚴重副作用?
我覆診問過醫生佢都話唔好搏,唔知你D咩自信實牙實齒話一定無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞