疫苗多到用不完被扔掉!美國醫師絕望:近半人口拒接種

467 回覆
162 Like 128 Dislike
資料成日講因為各地政府肯出錢出力去做臨床研究先會比其他針推得快咁多,
但長期side effect都要比時間架,你估淨係比錢就會有結果咩
依家枝針推出咗接近1年,話長真係唔係算長囉
係香港situation,
其實可以等耐啲for改良、新一代嘅針都無咩問題
係要搞唔同小動作軟硬兼施去谷針
打針與否係市民自由
巴打心水清
仲有呀 最好笑係鄰國打完疫苗後 入境都係要隔離廿一日
姐係代表佢地政府本身都唔信佢地自己既疫苗
衣家其實純粹係谷針清倉底貨
根本政府同藥廠既利益千絲萬縷
咪由得佢地中 佢地死
打完死撚埋 爽
變種速度快過您疫苗啦,打哂又點
傻閪
咁都係暗串香港人
衰啲講 你咪由我地唔打疫苗嘅死囉
隻病毒根本愈變種就會愈廢 佢要加強傳染力
打疫苗隨時仲危險過中武肺
死亡率又唔高,大家當流感算啦好嗎,打完又追唔上變種,又唔知咩後遺症,所以話點解白人社會比較先進,因為佢哋保持懷疑政府,相反香港好多都係黃底藍心,權威性人格
成日話冇咁重症,死唔去就得。又叫人可以唔洗戴口罩
都on9
愛滋都死唔去,唔野野冇套中出?
我朋友都係打咗發現心口痛,check咗係條膽管塞咗
一早有醫護爆響口話全球政府谷針只係為左擴大個big data,所以你地唔去打點會有數據知會有咩後遺症。
叫人打左疫苗,到時再爆疫情都冇人會屌你
呢個咁勁既擋箭牌,根本就係每個政府既利益都係一致
班左膠可以唔打
等死 等lockdown
攬炒美國經濟
橫掂班左仔都壟斷左好多行業
蝕下錢 交下智商稅都好正常
我覺得唔算係,其實歐美嘅人都係好保守。
識得一個喺香港嘅美國人,佢都打針,但佢話佢d屋企人喺美國係醫護前線人員都唔打,佢喺香港打咗針都唔敢講比美國d屋企人聽咁痴線

補充番,佢係來自搖擺賓州
你似五毛 咁話手足
打唔打針都係個人決定
自己衡量完risk & benefit
覺得有用就去打
但係唔係信嗰啲on9陰謀論
乜鳩政府晶片監控

香港本身冇咩機會中肺炎
真係冇咩必要搏疫苗side effect
近乎打針死傷仲多過中肺炎

唔同英國出去返工買餸
都可能會遇到幾個唔帶口罩嘅病人四圍走
同埋之前爆得最勁個排真係係咁死人
成版facebook IG都係死訊
所以比較上多人肯打針
寧願打支啱啱出嘅新疫苗
都唔想返返去以前係咁死人

加埋近期講緊開返國際旅行個趨勢都係要兩針
美加關口下個月打晒兩針就入得
美國日本疫苗護照都已經傾緊
但係日日拎住個電話周街去
西人國家係好多快樂教育同耶撚教育底下產生的反智人類

2021年仲有西人覺得正常用手提電話同微波爐係會致癌
(塊面痴住微波爐門食幅射同住發射塔附近嘅唔計)

而且佢地反疫苗論的立論唔止有「副作用派」、「白老鼠派」、「重金屬派」、「官商鈎結派」、「畸胎/癌變派」、「絕育/流產派」,「超級病毒派」等等中學lv 以上嘅論點

仲有大量幼幼級同小學雞級嘅「致死晶片/機械細胞/納米機械人派」、「洗腦針派」、「神體完整派」、「上帝早已預備派」、「神罰派」、「環保人猿派」、「基因污染派」等等等等

總之各種科幻過荷李活、黑暗過紙牌屋嘅理申都有
開始改口風叫返人戴啦
糖尿病中乜都死快啲咖啦
典解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞