[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
聽純樂器同女聲Rai penta啦梗係
拎到返黎試清楚再分享
好耐之前Aeon 12蚊店
Ti版 唔係普通dc 應該差好遠
Azla Crystal 配Z1r幾好,好舒服,我戴Z1r 送既耳塞都已經唔會甩,戴得耐就好哽耳。m6 pro 21推Z1r好過黑磚。
基本上我個耳蝸放唔落Z1r,可以直接放棄
黑磚現階段呢個價真係好多機揀
連本體都放唔落就無辦法啦,但是z1r 真係幾正
巴打係咪pro版?如果推得起都有興趣試下
一路聽講難推就無特別興趣去試
手提DAP 基本上多數推唔起
呢個就係最糾結地方
要台機我會偏向玩耳牛
但想整隻靚少少既iem for出去時候聽
有時覺得反而隔音都幾重要,隔音差係外面用幾靚聲都無用,先想話整隻cm退燒
聽太多AKM我揀左M6 ver 2021 9038奄版,調音無咁衝順耳好多
之前買過部new r6試三日放左
推64用h gain 30格下已經夠晒
仲控制得隻tia幾好,推力唔使擔心
上8樓慢慢試下啦
睇你接唔接受到手榴彈 有D手提AMP都算可以玩到z1r
我自己既極限係dap+iem
始終隨身系統個優勢黎
m6 pro 21係dap黎講推力好大,控制力唔差。
巴打係講緊m6 21推z1r呀可?如果掂既話都有興趣再試
本身部機個調音我都ok
之前一路打算買new r6,但發現呢部出左就轉左目標(標價又平少少)
如果手提dap + iem 的話 z1r就未邊係最好選擇 日本sony本身推薦組合都係z1r夾索六萬 而唔係金磚
呢個都有聽聞所以一路連試都未試過z1r
呢隻閪耳機算唔算最難推嘅iem
又難推又難戴
唔算 有野難推過佢 fitear titan 已經難推過佢 仲未計未出賣街既dc ti
萬5蚊,買dap 好定耳機好?
金磚定a8000
目前用spk +amp
個人聽感調音好過new r6亦靚仔d
r6個volume制手,去試啦巴打
我用緊呀,只係睇下玩唔玩到z1r
閪耳機戴唔戴到先係重點
戴到就試聲囉,索尼歡迎你
試過隻u6t真係有料到
z1r點先叫戴到塞到落隻耳,個隔音幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞