[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實我有試過兩隻,我覺得z1r做個音場好過ie900,無論低音同高音方面,但是z1r要求力度一定要大先可以做得好過ie900,數據已經講明有幾難推(40ohms/1khz)。z1r高音可以推得比ie900更高。ie900我自己一聽就已經唔鍾意佢個調音,所以直接pass。 個人聽感勿插
冇試過呢隻
各位係時候入鈦菊了
其實聽過推得好嘅Z1r 而又戴得到嘅話…好多其他入耳都可以免疫.…….利申純個人感覺…
入到咩?
出果時又話限量50, 但啲大舖其實斷斷續續都有賣
會展有呀
鈦菊推到嗎?
推得好,推盡無可能。
始終都係要落amp就會聽到明顯分別,成個音場拉大左,啲樂器同人聲定位清晰晒
幾錢?
去試左mw08 同momentum2
Mw08 要較到最大聲先夠聲 感覺低頻又唔夠m2好 中高頻又唔係特別突出
Momentum 2 就低頻夠 人聲正常 反而唔知點解樂器既高音聲會刺耳 好唔舒服
唔知係咪因為iPhone 試 所以兩隻都唔岩心水
錯post
點解要入鈦菊
冇呀,純粹9up
limited, haha,...........dead stock clearance
無試a3000?應該啱你多d
何傻賢識玩喎

// 民建聯漁農界議員何俊賢透過「開支辦事處及資訊科技開支償還款項」,於去年9月在一間耳機專門店,購入多款音響及耳機產品,包括價值6,980元的音響套裝「Sonoro PRESTIGE」、價值1,430元的鐵三角耳機「Audio Technica ATH-M50x 紫色限量版」,以及多款Reddle名牌耳機線升級器材,包括價值1,668元的「發燒級手機解碼耳擴短線」等。去年5月29日,何俊賢亦以13,631元,購入一張茲曼尼梳化。//

大L鑊,七月十八去過書展要強檢,希望這AV展不會又有啦!
免費玩hifi

薄呢樣野我覺得幾中,我聽既全部Chifi都V Shape嚴重到 Mid Range 薄到比人埋住左咁 ,
不過可能有人會鐘意呢類調音既, 聽Hip Hop / House 既應該會鐘意
但冷聲底唔係個人喜好既野黎架咩? 我一直以為冷聲底係bass 冇咁overwhelming

你幾耐無試 chifi !? 至少 Tri i3 唔 V,人聲密度一加厚,成班人就話正,話調音似貴價耳機,品評耳機好壞純粹單一講人聲密度 ,too simple... moondrop aria 調音都 U 型唔係 V,KZ ZAX CCA CA16 都偏 U 型。想做 chifi 磚家,唔該 update 番少少,靜電,平板,圈鐵多單元試多幾隻先好做代表
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞