[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
DC Ti 唔好預DAP單推會推到

Titan同Z1R係好易失控
緊係買耳機啦
A8000好撚難推
推就一定推到,不過我覺得推到7-8成㗎啦。索六萬就。戴到岩聲就要落手,sony 已經開緊10999,遲下舖頭賣哂手頭貨就會貴翻。
我覺得應該算戴到
好有驚喜
今日試完u6t同z1R都好有興趣
感覺Z1R個空間感再正d,不過u6t就未上4.4
u6t係咩取向,經過兩次都有人試緊試唔到
其實我覺得e2/3000已經好好聲 係咪唔正常
唔係好熟d深入字眼
不過一開聲我係聽古曲既,個縱向音場好似幾深,有種係balcony睇concert既感覺,分離度都好唔錯,幾清楚聽到唔同樂器

轉左聽z1R之後主要係橫向闊好多,另外音色方面我其實唔係好識分係因為尖既聲所以聽起黎好似清d,對比落會覺得清過u6t
同埋音色既野到而家都未明咩係冷暖我試野剩係識講邊隻中意多d
好正常
你而家買佢應該會送一條線俾你,條線可以揀4.4頭
你覺得u6t低音夠唔夠?
我覺得量都夠,店員話而家係用緊中間既module 即係仲有得加強/減弱
就係知送埋線先更加難揀不過而家就個音色同音場而言都比較傾向z1R
咁真係要去試下
不過講開嗰陣去試機, master 嗰條友連佢有送另一條線都唔知..
真唔知定扮唔知兩回事喎
佢fb都用u6t做背景,廣告賣到咁點會唔知
大家現家用緊咩4.4 player ?
買u6t 點解唔買nio?
不過nio bass量太多, u6t無試過
Nio係唔係話用最新個個module 少d bass 先係完全體?定都係太多bass
利申無試過9up
zx300
釱菊
nio唔岩聽,u6t想聽下未諗住買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞